Fajtatiszta a kutyám?
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy szerintetek fajtatiszta a kutyám? :)
Decemberben elpusztult labrador kanom a közeli szomszédunkba,egy labi csajjal összejött és februárban a szuka le is fialt.DE egy másik szomszéd korcs kutyája is közbejátszott aki szintén retriver anyaságú viszont kopó apaságú eb. (Nyurga,labi fejű,fekete).Ugye ilyenkor úgy szokás,hogy az apa gazdájának is jár egy kölyök. El is hoztam,márciusban. 4 hónapos koráig nem volt kétségem,hogy Labi,viszont most fél éves és egyre jobban hasonlít a másik apajelöltre... Hosszú lábak,hosszú test,magasság.
Egy fél éves labinak ilyen adatok a normálisak? :
70 cm magas
20 kg
33 cm-s lábak
60 cm hosszú martól
Ne nézzetek hülyének,hogy így feltérképeztem a kutyát csak azért tettem,hogy nagyjából előttetek legyen a képe.
Szóval szerintetek?
Természetesen nem fajtatiszta.
Maximum labrador jellegű keverék.
Egyrészt mint ahogy írták, törzskönyv nélküli kuty csak fajtajellegűnek minősíthető. Ha két kutya, akiknek a szülei törzskönyvesek vtak, de neki nem lett kiállítva, kölyköket gyárt, már azok sem számítanak fajtatisztának, attól hogy ránézésre 100%os a hasonlóság. Viszont ha egy másik kutya is bekevert az alomba, akkor nagy az esélye, hogy nem a te kutyád az apa.
DE
Hogy is van ez? Teherbe ejtette a szukát aztán elpusztult? Miben? Ugyanis mégha csak szaporító is vagy, öreg, vagy beteg kutyát még nekik sem kéne szaporítani.... ezesetben jobban is jártál, ha a másik kutya az apa...
Márciusban hoztad el? Mégis hány hetesen? 6?
A kutyának 10-12 hetes koráig az anyjával a helye, de konkrétan törvénybe ütközik 8 hetes kor alatt elválasztani.
nem kellett volna részt venni az ész nélküli szaporításban. mert valljuk be nem sok értelme van 2-3 kutyát pároztatni,úgy hogy egyik sem fajtatiszta. (főleg,hogyha fajtatiszta kölyköket vártok).
egyértelműen keverék lehet. sajnálom. máskor okosabban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!