Extra mini lány yorkim mellé ugyan ilyen pici fiút vegyek társnak, vagy a normál méretűvel is jól kijönnek majd?
Szerintem ti betegek vagytok.Gondolom medve méretű, jól megtermett 5-6 kilós yorkijaitok vannak,melyről anno azt hittétek, hogy 2-3 kilós lesz nagy korában.
Nem kértem kioktatást,nem írtam ,hogy akarok kölyköket.Ne linkelgessél nekem ilyen hülyeségeket,hanem a feltett kérdésemre válaszolj,ha kérhetlek.És igen, extra mini a yorkim, a méretét illetően,semmiképp sem normál méretű.
Nem kell agyoncsapni a kölyköt nyilván, de minimum magyarázzák el, hogy a kutya nem extra mini, merthogy hivatalosan ilyen méretkategória nincs, sőt, semmilyen méretkategória nincs, merthogy a yorki egy méretben létezik. Nézz utána a standardnak (valami hivatalos helyen, ha lehet). A "mini" meg az "extra mini" minden fajtánál egyszerűen mérethibás, éppen ezért mondjuk olyan árban kéne őket adni, ahogy pl. a színhibásakat, csak az ilyen társasági kutyákat szeretik úgy tálalni, mintha ez valami különlegesen jó dolog lenne, és még képesek többet is kérni értük, mint a normál méretért.
Illetve a nagyobbik baj az, hogy sokan így tenyésztik, direkt minél kisebbre, ami meg már tényleg a fajta rovására megy. Egyébként is nagyon pici, még direkt zsugorítani rajta minden, csak nem egészséges. Ugyanez a probléma fennáll egyébként a 80 kilós pásztorkutyákkal is, akik nem tudnak már futni 20 métert se, úgy felfújták őket. Csak az ő gazdáik ritkán jönnek is kérdezősködni, hogy problémájuk van az "extra large" kutyájukkal, úgyhogy velük kevesebb a konfrontálódás :)
Jahj istenem, megpróbálom példával szemléltetni. Térjünk át mondjuk az uszkárokra, náluk van méret "Az uszkár méretét tekintve lehet: ÓRIÁS (45–62 cm), KÖZÉP (35-45 cm), TÖRPE (28–35 cm) és TOY (28 cm alatt, 25 cm az ideális)"
A yorkienak van 1 mérete és kész. A génhibás, alulfejlett picuri pár dekás változatokra pár éve jött ez az elnevezés, mert ha "alulfejlett mérethibás" yorkiként árulnák, nem lenne ekkora keletje. Örülök, és remélem is, hogy a kutyusod egészséges, de tapasztalatom szerint kevesebb ideig élnek, mint egy standard yorkie, és több betegségük van. Azoknak a "tenyésztőknek" akik meg így árulják, bevonatnám az engedélyüket, mert ez majdnem olyan, hogy születik egy 3 lábú kutyus, és extraként, különlegességként kezelnék. Nem az a baj, hogy a kutyusod pici, és persze, ők is állatok, nekik is szükségük van gazdira, hanem az, hogy a "tenyésztők" kihasználj a hozzád hasonlók tudatlanságát, és így árulják, mintha vmi csúcsszuper ritkaságok lennének, holott csak egyszerű negatív genetikai mutáció. Mondjuk az elkeserítő, hogy a saját kutyád fajtáját nem ismered, és azt hiszed, ez egy létező méret. Nekem toy uszkárom van, akármit kérdezhetnének róla, tudnám a választ rá.
Tk printjét pedig nem azért nem teszed fel, mert most hajjde megsértődtél, hanem mert nincs, ugyan vannak helyek ahol valóban adnak tk-san is, de egy normális tenyésztő, mégha standard tk-s yorki szülőkkel is rendelkezik, nem állítanak ki a mérten aluliaknak tk-t, mivel nem felelnek meg a fajta szabályainak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!