Kölyök kutyát ingyen vagy jelképes összegért már nem is lehet kapni?
Pár éve még rengeteg helyen láttam, hogy kölyök kiskutyát - ami nem törzskönyvezett - hiába fajtiszta szülők ingyen elvihetőek. Max az oltást és féregtelenítés összege, ami pár ezer ft volt. Most keresnék egy kiskutyát csongrád megyében és nem találok seholse, az állat menhelyen sincs és ott bonyolultabb mint venni egyet 10.000. Viszont találtam 180.000-ért mopszot meg 200.000-ért francia buldogot(barnát)...
Valaki ötlet, hogy hol keressek kiskutyát Szeged környékén? 10-15 ezret szánnék rá maximum, de az az egy amit találtam husky-akita keverék 9.000 ft-ért (oltások ár elv) elment seperc alatt.
Nincs bajom a keverékkel, nem is törzskönyves kutyát szeretnék, de van pár fajta, ami kifejezetten tetszik. Ötletek?
#11 bármennyire is csórónak fogsz most hinni, de nem veszek 50K-s cipőt és a legtöbb lábbelim igenis 5K körül van. A telefonom már megközelíti az 50-et, de vásárlás előtt jó párszor végiggondolom h tényleg kell-e.
Viszont a kutyáim jóval felülmúlták ezt az összeget :). ők egyébként köszönik, jól vannak, eszik a prémium tápjukat és nagyokat sétálunk/futunk/biciklizünk a mezőn :) nem hiszem h attól lennék alkalmatlan a kutyatartásra, h nincs Iphone 6s-em és konzerv cipőm :)
kérdezőnek:
nem tudom h hol hallottál ilyen rémtörténeteket a menhelyekről, de a legtöbb esetben nem így van. kb 10K egy kutya és ha nem kötöd láncra víz nélkül a napra, senki sem fogja tőled elvenni. jack russellt viszont ne vegyél, mert felér egy öngyilkossággal. ne kinézet és hírnév miatt válassz egy faját, hanem mert belepasszol az életstílusodba.
Valóban sok állatvédő próbálja lehúzni a gazdit, de azért vannak normálisak.
Én cumis kicsiket nevelek, semmit nem kérek el, csak az oltás árát, akkor is,ha fajtatiszta.
Viszont én is szeretem megnézni, hova kerül, és ragaszkodom az egy éven belüli ivartalanításhoz.
A legtöbb civil így ad örökbe, esetleg keress náluk.
Illetve facen rengeteg gazdikeresős csoport van, nézz körül
Na pont az a kutya fog "megdögleni" (de szépen is fejezted ki...) egy bolhacsípéstől, amelyikre kb 1 forintot sem költöttek, mert se oltás, se féregtelenítés, se bolhátlanítás, se semmi, ugyanis ezek simán többe kerülhetnek, mint 10 ezer forint.
Meg ugye, tipikus falusi mentalitás, tudom, de nem a legrosszabb körülményekhez kell viszonyítani ("de szuper gazdi is vagyok mert van a kutyám előtt víz, bezzeg a szomszéd kutyájának nincs vize"), mert a kutyaház, póráz, meg ezek a cuccok ALAP dolgok. Kb mintha azt mondanád, hogy te milyen király szülő vagy, mert a gyerekednek veszel pelenkát. Vagy te milyen jó szülő vagy, mert nem vered szíjjal el a gyereket, mint a szomszéd. Remélem érzékeled, hogy mire célzok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!