Több kutyás oldalon vannak olyan megkeresések, hogy ingyen/jelképes összegért szeretne valaki XY most "divatos kutyát" tartani. (yorki, beagle stb) Valaki tényleg tud nekik segíteni?
Az ilyen hirdetések - tapasztalatból mondom - nem valósak!!
A szaporítók ilyen trükkökkel szereznek fajtatiszta kölyköket, vagy felnőtt egyedeket, akiket utána nagyüzemben szaporítanak, és jó pénzt keresnek vele, amíg meg nem buknak!
A legritkább esetben van valóság alapja.
mellesleg aki nehéz anyagi helyzetre hivatkozva akar kutyához jutni annak soha senki nem fog adni (legalábbis remélem) hiszen a kutyatartás nem éppen a költségkímélő hobbik közé tartozik!
Szia!
Régebben volt egy törzskönyvezett, nyertes alaszkai malamut szukánk, akit pároztattunk, pár kölyköt el tudtunk adni, de nagyrészét nem, ezért ingyen adtuk ismerős ismerőseink akinek tudtuk.
Dettó orosz kék cicákkal (díjnyertes, törzskönyvezettek). Ott az volt a tapasztalat, hogy, akinek sikerült pénzért adni az vigyázott rá, aki ingyen kapta, abból több meghalt.
Még degujaink voltak, amik szaporodtak, a végén már a kisállatkereskedésnek sem kellettek ingyen.
Manapság szerintem mindenki mindenből hazsnot próbál húzni. Minél kevesebb befektetéssel minél több pénzt keresni. Ingyen kap egy fajtiszta állatot és eladja, vagy tenyészti és a kölyköt adja el. Nem gondol bele, hogy nem gépek. Nekünk házikedvencnek voltak a fent felsorolt + még másféle állataink (ékszer teknős,nimfa papagáj,hal,tengerimalac) régebben, és a kölykök csak jöttek, nem pénzéhségből.
De legyünk optimisták, biztos nekik is házikedvencnek kell, ingyen megszerezve és utána mindent megadnának nekik. :)
Így, hogy én egész gyerek koromban mindig csomó állattal voltam körülvéve, most nem vágyom rájuk, de ők igen, nekik kimaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!