Miért nem ajánlják soha első kutyaként az amstafot es a staffbullt?
Azért, mert nem kezdőknek, farokpótléknak való kutyák, sokan pedig csak azért veszik őket, mert az menő, és "nekem ilyen kemény kutyám van, mert én ilyen kemény gyerek vagyok, mint a kád széle".
Üssük csak fel a fajtaleírást:
Terrier. HA terrier, akkor önálló, pörgős kutya, akivel foglalkozni kell. És bizony, makacs.
Ez mellé jön az, hogy ők marha ösztönerős kutyák, amiket kezelni tudni KELL. Ezért nem való kezdőknek, mert értelemszerűen, akinek nincs gyakorlata valamiben, azt nem fogja tudni kezelni.
Egyavatatlan kézben egy neveletlen staffi (ra hasonlító, szaporított keverék) veszélyes lehet, elsősorban nem emberre.
Annyira nem makacsok, olyan közepes esetek. Én szemely szerint azért nem ajánlom őket, mert egy rosszul szocializált csivava nem tud kárt okozni senkiben, a labradorok meg fajtájuknál fogva barátságosak, viszont egy harci kutyus ha megtámad valakit, vagy valamit, ember legyen a talpán, aki leszedi róla. Nekem csak harci kutyusaim vannak, mind mentett innen onnan, rosszul neveltek voltak, de őket is tudtam szocializálni, mára emberekkel, állatokkal is barátságosak. Nekem a bajom ezzel ott van, hogyha egy németjuhász megtámad valakit/valamit senki sem törődik vele, de ha egy harci kutyus teszi ezt, az rögtön szalagcím, és csak tovább rontják a hírüket, az emberek meg fröcsöghetnek, hogy mind oltani való..... így én ezért nem ajánlom kezdőknek, a legkönnyebb esetű kutyákat is el lehet rontani, de ha őket rosszul neveljük, abból nagy baj lehet. Nekem van egy pit amstaff mix egy dobbermann egy roti és egy amstaff, emelett páromnak egy toy uszkárja, 2 cicánk, és egyébb kisállatok. Nos a 3 kilós uszkár úgy leugatja és lemorogja többi kutyát, mint annak a rendje, és ő is kan, illetve 3 a felsoroltak közül. A kis vasgyúrósziveim meg meg sem hallják. A cicákat is imádják mindannyian.
Nem igaz az, hogy természetüknél fogva agresszívak. Erre az ép, 3 éves kislányom a példa, aki imádja minden állatunk, főleg a kutyusokat. A nagyobbik 6 éves fiam több alkalommal is a kutyákon aludt el...Viszont minden kutya tud agresszív is lenni rossz neveléssel...nos ez az a dolog, ami egy harci kutyus esetében biztosan altatással fog járni.
#6-os... jajj de szeretem az ilyen embereket...életedben nem kerültél közelebb egy staffihoz sem, de ismered milyenek.
Én nő vagyok, nekem van a 2 kisgyerekem, mellé meg 4 harcikutyám. Elhiheted, hogy nem a farkam keresem rajtuk, nekem teljesen megfelel, hogy anélkül születtem. Anno én munkakutyás voltam, aztán egyik ismerősömnek hála ismerkedtem meg a fajtával. Addig én is úgy gondoltam, nem tartanék. Nekem mind menhelyes,kivéve a staffit, ő fajtamentéses. Mindet az altatas alól mentettem meg, volt amiért már jött az orvos, amikor a a papírokat intéztem. Nem azért választottam őket, mert nekem harcikutya kell, hanem mert egy felelősségteljes gazdinak sem kellettek, csak olyan érdeklődő volt, aki valóban menősködni akart csak velük.
Nem családcentrikusak, és verekedősek? :D na ezt asszem tudom azzal ellenérvelni, hogy minden este kb 2 liter kutyanyálat mosok le a gyerekeimről. 2x voltam orvosnál kutyaharapás miatt velük. Mind a 2-t az uszkár harapta meg, amikor nyúzták.
Na asszem a staffit nyúzhatják. Csak néz rájuk türelmesen a meleg teikintetével, és néha megnyalja őket. Velem képes neha olyan vadul játszani, hogy tapasztalatlan ember azt hinné megtámadott a kutyám. A gyerekeimmre meg úgy vigyáznak mind, mint akik cukorból vannak. Akinek 0 tapasztalata van, az nem hogy ne tartson, de ne is osztogasson tanácsokat. Egyáltalán nem agessziv egyik sem. Napi szinten fordulnak meg nálunk ismeretlen emberek, mivel az irodám a lakásunk alsó emeletén van. Mindenkibe beleszorul a végterméke is, amikor a 4 szobortestű ül a kapu előtt, és ugat. Nem agressziven, csupán csak jeleznek. Bárki bejöhet, akit én beengedek, nem fogják bántani.
Annyi hétszentség, hogy a lehető leghamarabb el kell kezdeni őket szocializálni, és jó, ha tapasztalt ember tanítja, aki tudja is, mit csinál. De ha meg van nevelve, és ehhez nem kell kutyaszakértőnek lenned, én is csak egy egyszerű állatszerető anya vagyok, akkor nem lesznsemmilyen baleset, nem lesz vele gond. Iszonyatosan kedves, és barátságos kutyák, akiknek hatalmas szívük van, és tudnak úgy szeretni, mint egy labrador.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!