Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most titokba adjam el vagy mi?

Most titokba adjam el vagy mi?

Figyelt kérdés

Anyukámat rávettem hogy legyen kutya...

Amikor megkaptam sokat aludt semmi gond nem volt vele már megvan a 2dik oltása.

10dik én mult 2hónapos és csak a szidást hallom hogy oda pisi oda kakil...takaritom nem szolok...

Máma éjjel nem volt gond se kaki se pisi.

Majd 10fele picit bepisilt majd anyum szava az hogy már elege va ebből soha nem fogja megtanulni...

2óra sétálás után is beszolt h vigyem le mert a kutya jobban szeret lenn lenni mit a lakásba (már a kutyám kivolt fulladva)

Es abbol is elege van h ráugrál

Mit tegyek?

Adjam el valakinek vagy küzdjek tovább?én tudom mit válaltam...csak ên csinálok meg mindent de az anyámat már az is idegesiti hogy ha felmosok a pisi után csuszik a padlo!!

A kutyám keverék... (Sok féle van benne csak azt tudom h van venne foxi,tacsi,labrador stb)

2016. júl. 31. 12:27
 1/10 anonim ***** válasza:
89%

Nézd, ha már kikönyörögted a kutyát, akkor igenis vállald érte a felelősséget. Nem tudsz mit tenni, egy ilyen pici kutya nem fog 1-2 hét alatt megtanulni a szobatisztaságot, meg kb mindent. Ehhez idő kell. Pl nálunk (mivel voltunk olyan hülyék, hogy eleinte pelenkára akartuk szoktatni) még 6 hónapos korában is voltak még balesetek.

Anyukáddal meg nem tudsz mit tenni, le kell nyelni. Majd idővel lenyugszik ő is, ha látja a fejlődést. Addig meg vegyél erőt magadon, ugyanis minden kiskutya ezzel jár.

2016. júl. 31. 12:37
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Hány óránként viszed le? Egyébként a szobatisztaságra nevelés nem egyik napról a másikra megy. Ez hónapokig tartó munka amíg belejön megtanulja. Ja és ilyen kicsi kutyával ne sétálj túl sokat. Szerintem döntsd el te. Ha eltűröd és megtanulja onnentől nem lesz gond. Viszont a szobatisztaságig még jó pár hónapot át kell szenvedned. A másik hogy ha eladod később lehet hogy megbánod :/
2016. júl. 31. 12:38
 3/10 anonim ***** válasza:
85%
Ilyenkor szoktam azt mondnai, hogy gyereknek nem veszünk kutyát! Hiába te csinalsz mindent. Ha a családot zavarja akkor ez van.
2016. júl. 31. 12:44
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ja igen, a szobatisztaságra nevelésnek a legjobb módszere, ha 3 óránként, illetve alvás, kaja, játék után leviszed. Nem kell két órákat mennetek, csak vidd olyan helyre ahol nem nyalhat fel semmit a földről és pár percet várj, hogy ha kell neki, akkor pisiljen vagy kakiljon. Ha sikerül, akkor nagy dicséret.

Egyébként érdemes elkeríteni neki egy kis teret, ha nincs otthon senki aki figyeljen rá és akkor nem fog mindenhova piszkolni. Valaki pl a konyhának vagy az előszobának az ajtajához tesz egy gyerekrácsot és a kőről vagy ami épp van a padlón, arról könnyebb letakarítani. Nem kell az egész padlót felmosni, ecetes/tisztítószeres vízzel elég ott, ahova besikerült a pisi vagy a kaki.

Vagy a szobakennel is egy jó dolog, de ahhoz is fokozatosan kell beszoktatni, ha ezt választanád, előtte mindenképp olvas utána hogy kell használni a szobakennelt, különben a kutya utálni fogja és csak sírás lesz, ha benne lesz.

2016. júl. 31. 12:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

mennyi idősen kaptad a kiskutyát? 8 hetes kora előtt nem lett volna szabad elhozni, ha jól értelmezem nektek fiatalabban került hozzátok. ez hiba volt.

még kell pár hónap,mire teljesen szobatiszta lesz. idő kell neki. egy gyerek sem lesz rögtön szobatiszta, neki is idő, mire át tud szokni és már tudja használni a bilit majd a wc-t. kutyánál is hasonló.sok türelem kell hozzá.

ha nektek ez nincs meg és egyáltalán felmerül,hogy eladd titokban, akkor tényleg nincs értelme,add oda olyannak aki értékeli és sosem válna meg tőle. anyukádék meg nyaljanak sót. nem tudom mit gondoltak,hogy rögtön szobatiszta lesz?

2016. júl. 31. 12:47
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Még nem is lenne szabad sétálni vinni.

12 hetesen amikor megvannak a kölyökköri oltásai kellene kezdeni a sétát, ha 2-3 óránként leviszed 5-6 hónapos korára megtanulja.

Előbb nem nagyon.

Türelem...

2016. júl. 31. 12:48
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt mondanám: figyelj Anya, amikor megengedted hogy legyen kutyám akkor nem tudtad hogy bizony egy kölyökkutya nevelése nem megy egyik pillanatról a másikr?, en megteszek minden tolem telhetőt hogy megtanítsam neki de ahhoz szükségem van a támogatásodra, kérlek adj 2 hónapot hogy belerázódjak..
2016. júl. 31. 12:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Eleve 4 oltás utána kéne sétáltatni.

Készítsd fel anyukádat,hogy 2-4 hónap tuti lesz mire teljesen szobatiszta nem lesz.

Sajnos a kölyök kutya ezzel jár.

2-3 óránként le kell őket vinni, ha bepiszkít feltakarítani szó nélkül. Idővel majd megfogja tanulni.

Egy kisbaba sem szobatiszta egyik napról a másikra akkor egy kölyök kutya hogy lenne az???

Nem bírja még tartani,szabályozni. Szerintem nyugodtan magyarázd el anyudnak,hogy egy kisbaba is sokára lesz szobatiszta, egy kölyöknek pár hónapra szüksége van,hogy megtanulja.

Nekünk 8 hónaposan lett szobatiszta a kutyánk,persze heti 1x előfordult,hogy bepisilt.De talán azért lett ilyen későn,mert nem tudtuk megoldani a két óránkéntit. Suliba,dolgozni jártunk. De amikor itthon voltunk,szünet volt,szabadnap akkor vittük 2 óránként.

De most 4 éves és teljesen szobatiszta. Így nyáron fordul elő,hogy be-be pisil,de sokat iszik így érthető.

Nem mindig bírja ki így 9 órát. De amúgy csak ilyenkor fordul elő ez,nyáron.

2016. júl. 31. 12:50
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon pici ez a kutyus még. Két hónapos..

Anyukádat meg próbáld bevonni a kutyanevelésbe, hogy értse miről van szó, ne hátráltasson.

Ha felmosol, utána akkor szárazzal is törölj fel..

2016. júl. 31. 16:54
 10/10 anonim ***** válasza:

ne engedd az egész házban randalírozni, keríts el neki egy részt a szobádban olyan aljzattal, amiről egyszerű lemosni a pisit(ez lehet egy jó nagy szobakennel is). csak akkor legyen kinn ha 100% rá tudsz figyelni.

nálunk is, és azoknál az embereknél is akiknél idáig jártunk a kutyának van egy helye és ott van egész nap, vagy legalábbis fekszik valahol és nincs láb alatt. A kutyáknak meg kell tanulniuk, h otthon nyugi van és alvás, ha kimennek, akkor pedig kitombolhatják magukat.

2016. júl. 31. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!