Egy kutya lehet szenilis?
A kutya láncon máshogy viselkedik (elvileg tilos láncon tartani már). Kerítésen belül is máshogy viselkedik.
Ha túlzottan máshogy, az már akár veszettség is lehet, szal óvatosan.
Sok kutyát a többi kutya ugatása vagy jelenléte hergeli, ha ők maguk megkötve vagy elkerítve vannak, akkor nagyon nagy az arcuk úgymond, hogy mutassák, ők nem félnek és oda be ne merj menni, meg hát az irígység hoyg a másik szabadon mászkál..ki tudja, eb dolgok ezek..
Szerintem örülj neki, hogy jól vagy.. ne kockáztass, és azért jelezz a gazdájának, hoyg nagyon megijedtél, mert veszélyesnek ismerted a kutyát.
A konkrét kérdés: igen, lehet szenilis a kutya, de tudod az a furcsa, hogy ez inkább lelki dolog lehet, az én kutyám 6-7 évesen eljátszotta, hoyg szenilis (nem ismert meg, pedig abszolút nem vérengző fajta és rohant ugatva, majd utolsó fél méteren megismert és őszointén megijedtem), majd ezt kinőtte és élt még további 8 évet...
Lelki okokra vezettem vissza, ami szerencsére elmúlt nála.
Azért, mert nem harapta át a torkodat rögtön, vagy nem szakította le a karodat minimum, még elég meredek dolog szenilisnek nevezni szerintem. Épp hogy ez a normális, ha meg van nevelve rendesen, hogy egy idegenre sem támad rá, amíg az nem ad rá megfelelő okot.
Ami viszont a konkrét kérdést illeti, ahogy az embereknél, úgy a kutyáknál is van olyan, hogy jóval szerényebb értelmi képességű, mint az ép fajtársai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!