A kutyáknak mennyire fájdalmas a fülszőr kiszedése?
Hőt nem kellemes, de hogy fájna, az azért túlzás. Olyan, mint nekünk a szemöldökszedés, gyantázás vagy a pasiknak az orrszőr kiszedése.
De vannak különösen hisztis kutyák, akik úgy tesznek, mintha az ilyen műveletekbe bele kellene halni. Pl. az én kutyám is ilyen. Tudom, hogy nem fáj neki, és úgy hisztizik, hogy még hozzá sem érek a csipesszel, csak közelítek felé, már akkor visít, mint akit nyúznak. :D Ez egyértelműen hiszti. A karomvágásnál is ezt csinálja, pedig az aztán tényleg nem fáj, de még csak nem is kellemetlen, legalábbis ha nem vágsz bele. Ennél a műveletnél is iszonyú hisztit csap, még hozzá sem ér a csipesz a karmához, már süvít, mint akit élve nyúznak.
Ne lepődj majd meg, ha esetleg a te kutyusod is ezt csinálja, nem kell ezért vigasztalni, mert akkor csak erősödik a hisztis viselkedés. Nyugodtan, határozottan meg kell fogni és pikk-pakk megcsinálni, de egy kozmetikus ezt úgyis tudja. A kutyus meg had hisztizzen, ha túl lesz a műveleten, meglátod, milyen vidám lesz! :)
Az én kutyusom elég hisztis típus, szóval akkor felkészülök.:D
Köszi a választ.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!