Ezt el magyarázná egy olyan valaki aki ért a kutyákhoz:?
Gondolom olyankor te is megijedsz és izgulsz és ezt érzi a kutya. Ha erről le tudod nevelni magad akkor jobb lesz. A láncos nem jó mert azt ha ennyire húz akkor szét fogja szakítani. Maradj a bőrnél szerintem az a legjobb. Ha menne a kerítéshez akkor nagyon erősen meg kell rántani vagy leüvölteni marhára és adni egy nagy pofont.
Javaslom még ezekben a helyzetekben hogy a nyakörvet is fogd meg és ha elkezd figyelni más kutyákra akkor határozottan bökd meg. Szerintem vegyél hámmal is sétáltasd azzal könnyebb megfogni. Ivartalanítani sem ártana ha még nincs. Meg kell a suli ugye.
Az biztos hogy hámmal nagyobb erővel tud húzni de könnyebben lehet megfogni. Nekem 3 dobim is volt mindig hàm+nyakörv volt a sétához a felszerelés. Mondjuk ők nem húztak meg a kevésbé lakott területeken szabadon sétáltak/futottak.
De ha megnéztek őrző-védő kutyàkat akkor a legtöbbön hám van. Vajon miért?
Én is úgy sétáltatom,hogy hám+nyakörv. Miután ki érek a faluból elengedem és nincs vele semmi probléma csak a faluba..
Köszönöm a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!