Mit tegyek, hogy ne féljen a kutyám?
Sziasztok!
Van egy most 1 és fél éves Szibériai Husky kutyám. Sajnos még akkor már is fél ha simogatásra emelem a kezem. Azt tudom hogx miért. Amikor 3
6 hónapos volt, akkor mindig csak nézegette az embereket a kapuban, azt gondoltam, hogy ez így oké, de az egyik ismerősünk nem! ( nem barát.. Akkor sem, és most sem ) Ő úgy vélte, hogy mindenkit meg kell ugatnia, aki csak elmegy a ház előtt. Nekünk volt már másik kutyánk is és ő is csak 1 éves kora után ugatott intenzíven 11 hónap - 1év. Az ismerős azt tanácsolta, hogy ő bejön az egyik éjszaka, és majd megveri a kutyát, mert hogy akkor majd kitűnő házörző lesz alapon. Én meg megmondtam neki, hogy szó sincs róla, nem szeretném hogy minde kitől féljen, oké nem dísznek vettem, mert nem! De úgy gondoltam majd eljön az ideje annak is hogy ugasson, egy kölyöktől nem kell csodát várni, (szerintem). Tehát, ő egyik éjszaka bejött a kerítésünkön ( ami magában elég pofátlan dolog! ) a kutya kint volt az udvaron, ő pedig annyira megverte, hogy nem tudtuk megmarad-e. A barátom fel is jelentette! Mert ezt így nem lehet, hogy gondol egyet és bántsa más kutyáját. Azontúl én nem tudom mi lett vele, a férjem sem! Azóta nem is láttuk. De a kutya szerencsére túl élte, de most egész nap fekszik, ezelőtt 1-2 órát játszott, sétálni sincs kedve, csak wc, kaja, inni, és alszik, én otthon vagyok, egész nap pátyolgatom, tőlem nem fél de minden idegentől, és férfitól szalad, menekül! Az lenne a kérdésem hogy mit lehet vele tenni?
Válaszokat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!