Az 5 hónapos kutyámra ha rá teszem a pórázt akkor nem mozdul sehova, motivációra se. Ha elkezdem egy kicsit húzni, leül. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
2016. júl. 21. 12:21
1/8 anonim válasza:
Kaja, játék, hívás? Semmi nem jön be? Egyébként miután rátetted hagyd rajta. Mikor kiviszed ne erőltesd. Légy türelmes és várj hogy maga fedezze fel a dolgokat, a kutya kíváncsi állat :)
2/8 anonim válasza:
Úgy értem miután rátetted hagyd rajta egy kicsit hogy megszokja. És mikor kiviszed ne húzd csak állj és várj
3/8 anonim válasza:
határozottan indulj el, majd menni fog utánad (mielőtt lepontoztok, ezt az oviban mondták, mert az első alkalommal nekem is ezt csinálta 3 hónapos németjuhász) ez volt 2 hete, mostmár nagyonszépen sétál.
4/8 anonim válasza:
Kaja előtt, vagy játék közben tedd rá, tök mellékesen, ne csinálj belőle ügyet, észre se fogja venni. Ha ez se jó, akkor egyszerűen felkelsz reggel, ráteszed a pórázt, aztán ott hagyod, oldja meg. Nem ácsoroghat egész nap egy helyben :)
5/8 anonim válasza:
ja bocsi utolsó előtti voltam, azt kihagytam, ha elindult és szépen megy melletted akkor jutalomfalat (én apróra vágott virslit használok, mert az mégsem a tápja és könnyen lenyeli)
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek az ötletetek.:) De egyik se vált be:(
2016. júl. 21. 15:44
7/8 anonim válasza:
A lakásban/kertben próbáltad csak?
Nekem ott meg sem mozdult, csak rágcsálta a pórázt, de amint kimentünk a kapun a ház elé, rögtön elindult.:)
8/8 anonim válasza:
Otthon rárakod a pórázt és nem foglalkozol vele. Mintha nem is lenne rajta. Leülsz, olvasol, TV-zel. Legkésőbb 1-2 óra múlva úgy is elindul. Hagyd rajta a pórázt, hadd húzza maga után, miközben mászkál, játszik, eszik, szaglászik, stb. Majd megszokja, hogy nincs semmi rendkívüli a pórázban.
Ha pedig sétán nem mozdul és ételre, játékra sem reagál, indulj el határozottan előre és húzd magad után. Van 4 lába, majd használja. Mikor elindul akkor kezdd el dicsérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!