Itt van aki 14 éves és van németjuhásza is?
Ha igen, tőle kérdezem: hogy fér bele az idődbe a gondozása, tanítása sétáltatása, és minden egyéb?
Én is szretnék NJ-t, de anyukám nem engedi, mert szerinte megbízhatatlan vagyok. :( mit tegyek, hogy elhiggye, hogy tényleg lenne időm egy kutyusra?
Itt nem az a baj, hogy most van időd egy kutyára, hanem ha egyetemre mész, vagy dolgozni, akkor a szüleiden marad.
Higgy nekem, sok ember mondja, hogy ő nem dobná félre a kutyát, de te sem tudhatod, lesz barátnőd, sokat fogsz vele lógni.
Inkább mikor elkezdesz dolgozni, és lesz rá időd/energiád, akkor vállalj be egyet :) higgy nekem.
Ezek hülye kérdések, ezekről a szüleimmel már rég beszéltem. A légyeg hogy megengednék, de anyukám nem hiszi el hogy megbízható vagyok, csak ez a baj. 14 eves létemre még mindig napközis vagyok, holott 2 utcára lakok az iskolámtól és megkérdeztem, és tényleg csak azért vagyok napközis mert nem akar hazaengedni, nem bízik bennem, azt hiszi megbizhatatlan vagyok. Az egyetlen ok ez.
14/L
Mit csinálj? Tanulj rendesen, segíts be a házimunkába, önkénteskedj menhelyen + ezek mellett alakíts ki egy rendet!
Reggel felkelsz - séta (1 órás)
Etetés (amíg kicsi)
Dél körül - 30 perc tanítás + játék +
Délután/este - 1 órás játék+séta+szocializáció
Etetés (ha felnőtt lesz csak egyszer kell etetni addig 2-3 alkalommal)
Séta/udvarra kiengedés
Ezeket csináld amíg meg nem kapod (kb. 1 év)
Nekem van egy Németjuhász keverék kanom én is 14vagyok. 2éve kaptam nagyon sokáig nyagadtam a szüleimet érte. És ténleg nagy felelőség. De én minden nap 3 óránként visszem sétálni az enyémnak nagyon mozgás igénye van. Plusz minden nap sokat játszok vele. És sokat tanítom. Sok foglalkozásra van szüksége.
Szerintem beszélj anyudal eről sokat. Nézz utána ennek a fajtának meg a kutyatartásnak meséld el anyudnak menyire jó gazdája lennél és hogy már mindennek utána néztél kész vagy egy kutya tartására. Ha nem akkar engedni. Beszéld meg vele hogy bizzon rád több olyan dolgokat ami nagy felelőséggel jár és mond meg neki ha mindent megtudsz tenni. Akkor nagyon gondolja át mert te már felkészültél rá és nagyon szeretnél egyett. És legalább őrzi valaki a házat meg ilyeneket mondj pl neki. Nálam bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!