Hogy tanítsam meg a kutyám más kutyákkal együtt élni? ő egy 2 éves Boxer szuka
elviszem sétálni és valahol kutya van oda akar rángatni és kiakarja húzni akár tacskó van ott akár egy kaukázusi...
Apával megyek ő erőszakot is alkalmaz megveri a póráz végével rácsap az orrára ellöki, én ezt nem szeretem négha használ néha nem
ha nincs kutya elég jól elvan de folyton rángat.:(
(kutyaiskola kizárva, mert drága, messze van)
Az interneten, YouTube-on sok tanács illetve videó van a kutya fegyelmezéséről. Szerintem tök normális ez, hiszen minden kutya szeret játszani, barátokra találni, futkározni stb. Nem szabad szerintem eltíltani a többi kutyustól, de persze fontos a figyelmezett séta. Hatásos, ha jutalmazzátok, mondjuk, ha jól csinálja a sétát és nem zavarja a többi kutyát.
Én a videók áttekintését, és az internetes oldalak megnézését javaslom.
Egészen kicsi korától fogva kellett volna más kutyák közé hordani, szocializálni.
Ha ti nem értetek hozzá, akkor pedig csak kutyaiskola vagy házhoz hívott szakember segíthet.
Támadóan akar oda rángatni a másik kutyához? Vagy csak izgatott, ismerkedni, játszani szeretne? Nem mindegy.
Ha az első, akkor szakember segítségét javaslom, mert ti nem fogjátok tudni megoldani.
Ha a második, akkor össze kell egy másik kutyával játszani, lehetőleg kannal először, olyannal, akinek a gazdájával meg tudjátok beszélni, hogy milyen az ő kutyája, játszhat-e a tiétekkel. Mindez póráz nélkül történjen semleges helyen (pl. egy mezőn).
A kutyádnak szüksége lenne más kutyák társaságára, játszani, ismerkedni velük. Kicsi kortól kellett volna így szoktatni, és akkor most nem lenne problémátok, de még most sem késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!