Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mindig megharap. Mit csináljak?

Mindig megharap. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Van egy 6 éves kutyám, és már nagyon régóta csinálja ezt. Volt már súlyosan beteg, akkor belétömtem a kaját, de hiába akarnám erre fogni a viselkedését, hogy ezért "megutálhatott" volna, valamit elrontottunk a nevelésében... De nagyon... Megakarom simogatni, megmorog, van amikor meg is kapja a kezem. Cesar Millan-os videókat néztem, ilyen kutyákról, de neki semmi nem használ. Ilyenkor megtudnám ütni, de nem teszem, mert szeretem amikor kedvesebb pillanatai vannak. Leszoktam olyankor nyomni a földre, vagy oldalba bököm. Sokszor kiküldöm a szobából, mert szinte elkap a sírógörcs, hogy mit ártottam én neki... Nem kérnék olyan választ, hogy "már pedig jól elkéne verni, csak abból ért" mert én ebben nem hiszek. Pszichológiai oldalról szeretném megközelíteni.. Talán nem bízik bennem? Mi válthat ki belőle ilyen reakciókat, amikor én viszem le egy nap háromszor, én adok neki enni/inni??? Én nem ilyen kutyát akartam, és kezdem tényleg elveszíteni a reményt... 6 éves, természetesen odaadni már senkinek nem fogom, mivel az én részem... De ha így folytatja, akkor nem fogom tudni őt szeretni, mint kb 4 évvel ezelőtt.. Kérlek segítsetek! :(

14/L

2016. júl. 16. 10:08
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Amúgy sem szokott sokat enni, kistermetű kutyáról van szó, 6 kg az egész. Próbálom, de hogyan? Hogyan adhatnám a tudtára, hogy bízhat bennem?
2016. júl. 16. 10:43
 12/14 anonim ***** válasza:
Legyen önbizalmad ...és ha morog erősen és határozottan NEM!NEM SZABAD! És ha tovább csinálja muszály kicsit helyre tenned...tudtára kell adnod hogy te vagy a falka vezér!
2016. júl. 16. 12:06
 13/14 anonim ***** válasza:
72%

Van bevált módszer: egyszerűen nem szabad ezt a viselkedést eltűrni a kutyától. Nincs babusgatás, nincs simogatás (csak jutalomból, ha kiérdemli), van viszont nevelés. Szabályok bevezetése, betartatása.

A kutya nem ember. Nem arról van itt szó, hogy nem bízik benned, hanem hogy lesz.r, semmibe vesz. Te nem bízol magadban.

Semmi baja nem lesz, ha amikor morog, vagy harapni akar, kap egy istenes pofont és leordítod a fejét.

A pszichológiai oldala ennek az, hogy ő érzi magát feljebbvalónak nálad, és jogosnak érzi, hogy ő megrendszabályozhat téged, holott ennek fordítva kellene lennie.

Ezt kell megértened: hogy nem úgy kell megközelíteni ezt a problémát, mintha a kutyád ember lenne, hanem kutyaként kell kezelni, és NEM TŰRNI tovább tőle a morgást, pláne harapást.

2016. júl. 16. 12:11
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem is.volt hasonló problémám. Nem tudom,hogy van nálatok a séta, de én azt csináltam, (mikor hazajottem, elkezdtem simogatni, elkezdett morogni, rászóltam, csal folytatra, még agresszívabb lett, semmiképp nem akartam, hogy ez rosszabb legyem, megharapjon, vagy hasonló.) Ezért kivittem sétálni, de nem engedtem, hogy bármit is szagolgasson, hogy "ezt a fajta sétát ne élvezze" és csak is szigorúan méterekkel mögöttem jöhetett. Rászóltam, ha ez nem segített, az orrára koppintottam. Így megtanulta, hogy kell jönnie. Az udvarban is működött ez a módszer (ha nagyon nem volt időm, nem vittem ki az utcára, csak gyors lerendeztem vele bent ugyanezt) de úgy éreztem, kicsit elbizonytalanodik attól is, ha az utcára viszem, és nem a saját területén van. Lehet, hogy hülyeség az egész amit leírtam, de nekem működött, és nagyon hamar leszokott erről... 😀
2016. júl. 16. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!