Szerintetek lehetek még igazi gazdája a kutyának?
Mi németjuhasszal voltunk igy.
Február ota van nálunk,régebben elszökött egyszer, de visszajott, azóta meg szinte elválaszthatatlanok lettünk :)
hát remélem én is,mindig a hacsikó jut eszembe :)
kicsit negatívan állok a dologhoz egyelőre....félek,hogy nem jön össze.
Hacsit senki nem vitte haza, hogy kirángassa a megszokott életéből. Te viszont hazaviszel egy kutyát, akinek 99%, hogy előtted egy szar gazdája volt. Ne hasonlítgasd a kettőt.
Amellett a kutyának nemigen lesz más választása, mint elfogadni téged, hiszen veled él. Feltéve persze, hogy rendesen foglalkozol vele és neveled. Nagyon ritka az olyan mély kapcsolat kutyáknál, ami életre szól. Én a sajátjaimról is tudom, hogy bármikor bárkihez be tudnának illeszkedni egy hónap alatt, és eszükbe se jutnék többet, max. álmukban egy kicsit. A kutyák ilyenek, alkalmazkodnak.
Az akita akkor hűséges, ha megfelelő gazdája van. Ez egyébként minden kutyára igaz. Sőt, az akita egy sokkal önállóbb kutya, mint a többség. Ha a kutya az egész életét kertben töltötte, sosem foglalkoztak vele megfelelően, sosem nevelték rendesen, nem lesz hűséges!
De lehetsz igazi gazdája, csak nem a film alapján kell elképzelni az akitákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!