Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyusomat valószínűleg...

ElekTamás88 kérdése:

A kutyusomat valószínűleg elütötték, mennyire lehet súlyos a probléma?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Leírom az egész történetet, kérném a véleményeteket, mit tegyek.

6 év alatt kissé kiismertem a kedvencemet, vannak kritikus időszakai évente, amikor kanos. Ugyebár lehet érezni a kutya szagán, illetve viselkedése komolyan megváltozik. Ekkor sajnos keresi a kiutat, hogy valahogy megszökhessen. A mai nap is ez történt. Délután elmentem otthonról, ekkor még a madarakat ugatta, majd amikor haza értem, a szomszédom kerítése előtt feküdt. Rászóltam, hogy figyeljen fel, és jöjjön haza. Ekkor a kutyusom feltápászkodott és elkezdett haza sétálni, bicegve. Szüleim már ezelőtt észre vették, hogy eltűnt a kutyus, ezért kinyitották a kaput. A kutya viszont nem akart haza jönni, hanem tovább, sietve bicegett a másik szomszédomig. Édesapám ölben hazahozta. A hátsó lábán látok egy horzsolást, egy kicsit vérzett, de ráállt, és mozgatta. Bal első lábára is rááll, de inkább felemeli és sántítva közlekedik. Belső vérzése szerintem nincs, legalább is én úgy gondolom. A vérveszteség miatt, úgy gondoltam megitatom. A kutyus az udvar közepén feküdt szomorúan, gondoltam sokkos állapotban lehet, így hát a nevén szólítva óvatosan közeledtem felé. Először simogattam, próbáltam felmérni az állapotát. 5 perc kedveskedés után a szájához tartottam a kezem, hogy megnyalja-e, de kissé furcsán nyelt, úgy mint ha egy ember kiszáradtan nyel. Nem a saját itatójából adtam neki vizet, ugyanis az magas, egy közepes tányérba öntöttem neki vizet. Elutasította, viszont próbáltam ráerőltetni, hogy igyon, úgy hogy először az ujjamat nedvesítettem be vízzel, ezt nagy nehezen elfogadta, lenyalta az ujjamról és az orráról vizet. Eljátszottam vele ezt úgy 10 alkalommal, majd falánk módon megitta a kb 2-3 deci vizet. Többet nem kért, most nézelődik, viszont nem akar megmozdulni, ezt nem is erőltetem neki. Ránézek még egy párszor, ha továbbra sem mozdul irány holnap az állatorvos.

Súlyos lehet a probléma?

2016. júl. 14. 23:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

szia!

Jól van a kutya?

2016. júl. 15. 16:25
 12/16 anonim ***** válasza:
68%
Vidéki vagyok. Hozzánk is kijár a doki, de tudom, hova kell vinni, ha baj van. Hatalmas kertünk van, de napi 2 órát sétálunk, így eszük ágában sincs szökni. Viszont úgy tűnik, a tiéd nincs annyira jól, mint képzeled, ha ennyire rendszeres probléma a szökés. Ők sincsenek ivartalanítva, de vigyázunk rájuk, nem mennek el és párzanak össze-vissza. Tudom, hogy a kutya ragadozó, pont ezért nem kapnak tejet, kenyeret, felvágottat, hanem húst vagy magas hústartalmú minőségi tápot.
2016. júl. 15. 17:24
 13/16 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet a kutyáddal?
2016. júl. 17. 12:23
 14/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok! A kutyus jól van. Eszik, iszik, szaladgál, a lábai nem fájnak egy kicsit sem érzékeny rá. Most hogy pár nap eltelt mégjobban fel tudtuk mérni az állapotát. Gyanús, hogy nem autó ütötte el, hanem valamelyik roh@dék elkapta és megverte valamivel. Mivel szelíd és szereti az embereket bárkit magához enged, nem fél az emberi szerszámoktól, eszközöktől (kapa, villa, vagy egy sima bot), ugyanis így neveltem "sajnos". A farkánál van egy seb, amit autó nem okozhat. A kb 1cm-es sebet szeretném kezelni valamivel, most keresünk rá valami gyógyító szert, ami nem csíp. Sajnos nyalogatja a sebet, így elég korlátozott a lehetőség. Édesanyám, aki körzeti betegápolónő alkoholmentes spray formában kapható fertőtlenítőben gondolkodik, elvileg holnapra kap választ a gyógyszerésztől és az orvostól. Ezekben az a jó, hogy állatra egy kicsit sem káros, ugyan azt a hatást éri el a kutyuson, mint az embereken.

Egyébként hallgattam a tanácsaitokra, vettem vagy 20kg konzerves kutyakaját, már azon él. :-)

2016. júl. 20. 18:36
 15/16 A kérdező kommentje:
Ja még egy dolog szeretnék kérdezni. Mivel a kutyus kinti állat sajnos egy kicsit bolhás is. Tudtok ajánlani valami bolhaölő nyakörvet?
2016. júl. 20. 18:44
 16/16 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy jól van. Ha adhatok még egy tanácsot, ne konzervet vegyél, mert a legtöbb nagyon rossz minőségű, az igazán jó konzervek árából pedig már igazi hússal etethetnéd. Inkább vegyél minőségi száraztápot, vagy még jobb, ha utánanézel a nyers etetésnek és az alapján eteted.

Bolhanyakörvnek nálunk a Scalibor vált be.

A sebre javaslom a Kék Krémet (vagy valami ilyesmi neve van, keress rá). Nálunk az állatorvos ajánlotta egy sebre, de embereknek is nagyon jó, azóta mindig van itthon. Persze le fogja nyalni, szóval kenés után legyél vele pár percig és ne hagyd, hogy lenyalja. Legjobb, ha a napi séta előtt kened, akkor úgyis túl izgatott ahhoz, hogy a sebre figyeljen.

2016. júl. 20. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!