Szerintetek az gond, ha a 3 hónapos kiskutyám morog, ha hozzányúlok a táljához, miközben eszik?
Még egy kutyát sem zavarunk evés, és a dolga végzése közben.
Amire te vágysz, az egy robot.
A kutya védi az ennivalóját, és ez így van rendjén. Még akkor is, ha te vagy neki az isten.
Kedves első jó nagy marhaságot írtál.
Kérdező: Igen baj mert a szemében nem te vagy a falkavezér és így azt gondolja hogy bármit megtehet. Leszoktatni úgy tudod hogy amikor ezt csinálja akkor rászólsz (Pl én azt mondanám egy kicsit eréjesebben hogy "mit csináltál?" és elveszed tőle a tálját és majd a legközelebbi étkezésnél újrapróbáljátok. Ja és érd el nála hogy te legyél a falkavezér.
-Te menj ki először az ajtón
-Kaja előtt csinálj úgy mintha ennél a táljából és előtte ültesd le és csak parancsszóra ehet
-A játékot te kezd és te fejezd be
-Amikor hazaérsz sose a kutyát üdvözöld először. Várd meg amíg lenyugszik és legfeljebb utána de akkor sem kell agyontutujgatni
-Ne pucsíts a szeretetéjért
-Ne akkor simogasd amikor ő akarja hanem amikor TE azt mondod
-Akkor menj vele sétálni amikor te akarsz és ne akkor amikor ő erőszakoskodik
-Ne engedd hogy eléd üljön vagy eléd feküdjön vagy rálépjen szándékosan a lábadra mert ez mind mind dominancia.
-Ne engedd hogy az ágyban aludjon. Ha fel is mehet az ágyra akkor ne akkor amikor ő akar hanem amikor azt TE kéred.
Itt ugyan azokat írják le csak részletesebben. Sok sikert és jó kutyázást. Ja és még valami: Amint mehet kutyák közé kezd el szocializálni. Milyen fajta?
A fő kérdésedre válaszolva, igen, gond.
A másodikkal értek egyet.
Olyan nincs, hogy a kutyád bármiért is megmorogjon.
Én az összes kutyámnál nagyon egyszerűen megoldottam: odanyúltam, morgott, megtéptem a grabancánál fogva (nem úgy, hogy lebegett a kutya, de azért értsen a szóból), elvettem a kaját. Következő etetésnél kapta csak meg.
Ezt egy párszor megcsináltam vele. Végeredmény: ha nyúlok a kutyám tányérja felé, akkor elhúzódik.
Ez működött bullmasztiffnál, tacskónál, cane corsónál és amstaffnál is.
És minél előbb érd ezt el nála, később így kevesebb gondod lesz. És legyél nagyon-nagyon következetes, mindig a tiéd az utolsó szó!
Gond bizony.
Erélyesen le kell ilyenkor teremteni, hogy komolyan is vegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!