Yorki kölyöknek hámot vagy nyakörvet javasoltok inkább?
És azért lesznek a yorkik mind kis idegbeteg kis vicsorgós pukkancsok egy másik kutya láttán, mert az ilyen sötét gazdák, mint te, utolsó, rögtön fölkapjátok, ha jön egy nála nagyobb kutya veletek szemben!
Kedves kérdező! Nyugodtan engedd majd meg a kutyusodnak, hogy összeszaglásszon más kutyákkal, nagyokkal is! Ne hallgass az ilyen marhaságokra, amit az utolsó írt! Sőt a legjobb, ha már egész kicsi korától viszed más kutyusok közé játszani, hogy szocializálódjon. Persze egy pici yorkit nem staffik közé, hanem olyanokkal, akik nem nyomják agyon, ha játék közben rálépnek esetleg. De fölemelni nem kell, azzal csak elrontani lehet egy kutyát. Hú de felidegesített ez a marhaság! :@
Sokan azt mondjak, hogy a ham jobban valo a kisebb kutyaknak. En is ezen a velemenyen voltam, amig fel nem gyult a fejemben a vilagossag :)
Nekem is yorkim van es mielott megvettem volna, mindig csak a rossz pelda volt elottem, megpedig az, hogy a kiskutyaknak a gazdijuk elott kell menniuk, huzva a porazt, mert az olyan cuki. De aztan tobbet megtudtam a kutyakrol es megertettem, hogy a kutyanak a gazdi mellett van a helye, nyakorvon es masfel-2meteres porazon, nem flexin. Persze ez csak akkor megoldhato, ha a kutya szepen setal.
Az en yorkim kepezve van, nem folytja a nyakorv, nem torik el a nyakcsigolyaja, ugyanis nem huzza a porazt es SOHA nem rantom meg! Buszke vagyok ra, hogy az en kutyamat nem kell rangatni :) Tudja, hogy amint a parkba erunk, ugyis szabadon engedem es labdazunk.
Ha te nem egy engedelmes, jolnevelt kutyara torekszel, akkor ham es flexi...
Ha pedig okos kutyat akarsz, annak folosleges a ham, mert ugysem fog a nyakan feszulni a nyakorv, mivel ugy setal, ahogyan egy kutyanak kell(ene).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!