Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Yorki kölyöknek hámot vagy...

Yorki kölyöknek hámot vagy nyakörvet javasoltok inkább?

Figyelt kérdés
Mindenki mást mond és így nem bírom eldönteni,hogy melyik lenne jobb neki...
2010. ápr. 15. 15:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

És azért lesznek a yorkik mind kis idegbeteg kis vicsorgós pukkancsok egy másik kutya láttán, mert az ilyen sötét gazdák, mint te, utolsó, rögtön fölkapjátok, ha jön egy nála nagyobb kutya veletek szemben!

Kedves kérdező! Nyugodtan engedd majd meg a kutyusodnak, hogy összeszaglásszon más kutyákkal, nagyokkal is! Ne hallgass az ilyen marhaságokra, amit az utolsó írt! Sőt a legjobb, ha már egész kicsi korától viszed más kutyusok közé játszani, hogy szocializálódjon. Persze egy pici yorkit nem staffik közé, hanem olyanokkal, akik nem nyomják agyon, ha játék közben rálépnek esetleg. De fölemelni nem kell, azzal csak elrontani lehet egy kutyát. Hú de felidegesített ez a marhaság! :@

2010. ápr. 15. 16:50
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
hám a jobb, és ne emelgesd a kutyát, az nem sétáltatás:)
2010. ápr. 15. 20:04
 13/17 anonim ***** válasza:
68%

Sokan azt mondjak, hogy a ham jobban valo a kisebb kutyaknak. En is ezen a velemenyen voltam, amig fel nem gyult a fejemben a vilagossag :)

Nekem is yorkim van es mielott megvettem volna, mindig csak a rossz pelda volt elottem, megpedig az, hogy a kiskutyaknak a gazdijuk elott kell menniuk, huzva a porazt, mert az olyan cuki. De aztan tobbet megtudtam a kutyakrol es megertettem, hogy a kutyanak a gazdi mellett van a helye, nyakorvon es masfel-2meteres porazon, nem flexin. Persze ez csak akkor megoldhato, ha a kutya szepen setal.

Az en yorkim kepezve van, nem folytja a nyakorv, nem torik el a nyakcsigolyaja, ugyanis nem huzza a porazt es SOHA nem rantom meg! Buszke vagyok ra, hogy az en kutyamat nem kell rangatni :) Tudja, hogy amint a parkba erunk, ugyis szabadon engedem es labdazunk.

Ha te nem egy engedelmes, jolnevelt kutyara torekszel, akkor ham es flexi...

Ha pedig okos kutyat akarsz, annak folosleges a ham, mert ugysem fog a nyakan feszulni a nyakorv, mivel ugy setal, ahogyan egy kutyanak kell(ene).

2010. ápr. 15. 23:01
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,nekem két barátnőmnek is van kutyája!Az egyiknek spániel a másiknak szintén yorki 10 hónapos és nagyon szereti a kutyusom mindkettőt sokat játszanak szóval nem fogom elrángatni más kutyáktól sem,de nyilván figyelni fogok,ha valami agresszívabb kutyát látok ahhoz nem fogom odaengedni,de a többihez igen!A tanácsokat megfogadom én is annak vagyok a híve,hogy a kutyának mellettem kell lennie séta közben és ha kiviszem a parkba ott szaladgálhat szabadon,de az is másról szól meg a séta is,tudnia kell mikor mit szabad...
2010. ápr. 19. 16:36
 15/17 anonim válasza:
Attól, hogy egy yorkin hám van, még tud menni a gazdi mellett, szerintem csak neki jobb, mert ha megijed, vagy kijön rajta a terrier vér, akkor jobb egy hám, mint a rendes póráz. De ez gazdi és kutya függő is.:)
2010. máj. 30. 00:33
 16/17 anonim ***** válasza:
Én azért ajánlom a hámot,mert az én yorkim mindig kidugta a fejét a nyakörvből.Túl szorosra nem húzhatom,mert megsérti a nyakacskáját, de akkor...? Akkor amikor kidugta a buksiját még szerencsére pici volt és a lakásban próbálgattam sétáltatni. :) Tehát HÁM.
2011. jún. 24. 20:24
 17/17 anonim válasza:
Sziasztok nekem egy három hónapos yorkimvan hámot javaslom ha még kicsi és azért merem javasolni mert nekem az állat orvos javasolta de a másik kutyusomon az amerikai stetforon nyakörv van és rácsatolom a pórázt és úgy viszem sétálni remélem segítettem!
2014. aug. 5. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!