Milyen kutya való futáshoz?
Miért ne lehetne menhelyivel?
Ugyanazt tudja mint a fajtatiszta csak egyedibb ;)
Menhelyi is tökéletes, csak olyan menhelyet keress, ahol előtte lehet ismerkedni, sétáltatni.
Fajtatisztát úgy érdemes, hogy 100 ezer körül tenyésztőtől, ez esetben pl. foxterrier, pumi, mudi, whippet és amit eddig írtak.
Köszönöm a válaszokat :)
Persze tudom hogy a kutyákat hozzá kell szoktatni a futáshoz :D
Tenyésztőtől nem nagyon szeretnék kutyát, inkább menhelyekez, gyepiket és fajtamentő alapítványokat keresgettem
De mivel nincs konkrét fajta ezért a menhelyi és gyepi kutyusok között nézelődök :)
német vizsla, pointer vagy van egy direkt ilyen "fajta"(nem elismert) european sleddog
na ezekkel aztán lehet futni :D
de jó sokba is kerülnek. menhelyeken mindig vannak vizsla keverékek és husky keverékek, ha egy egy év körülit kiválasztasz azzal valószínűleg lehet futni
persze az előttem felsorolt fajták is jók, de pl a bordernek nem elég napi egy óra futás, kell valami agyi lefárasztás is.
szerintem ha csak ez a szempont, akkor menhely.
Mert ott mint mondták örülnek is az önkéntes sétáltatóknak. Elviszel párat futni, és amelyikkel kialakul a kémia, rá tudtok hangolódni egymással, hazaviszed, és mindenki nagyon boldog lesz :)
Amúgy az eredetileg vadászatra tenyésztett fajtákkal jól lehet futni. HA kisebb akkor akár egy beagle, vagy spániel is jó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!