Futáshoz kutya?
Sokat futok és nincs társam, egyedül vagyok egy nagy kertes, nagy udvaros házban. Gondoltam egy kutyára, amit magammal vinnék futni is. Létezik olyan kutya, ami kibírna napi 1,5-2 óra (kb. 12-15 km/h sebességgel) folytonos futást (egyenes , föld úton)? persze ha megszomjazna akkor megállnék neki vizet adni stb. és ha igen, akkor hogyan szoktassam rá?
köszi!
magyar vizsla, agár, border collie pl.
husky meg azt hiszem etalon az ilyen sportok területén.
Ezt az energiaigényt bármelyik vadász vagy terelőkutya bírja.
Egy dolog. Csak a futás koránt sem elég ezen típusok lefárasztásához. (Én is futok a vizslámmal) Mellette foglalkozni kell velük, az agyukat is tréningelni kell. Különben lefoglalják ők magukat, csak nem biztos, hogy annak örülni fogsz.
Másik, hogy 1 éves koráig egyik kutyát sem szabad kifejezetten futtatni. Csak amit ő maga játék közben szaladgál. 1 éves kora után fokozatos kell hozzászoktatni. Szerintem ezt a mennyiséget kb 1,5-2 éves korukban tudják majd megbízhatóan, sérülés és károsodás nélkül produkálni.
4-es te olyan hülye vagy, már megbocsáss, annak akinek nem arra kell a kutya hogy naponta kétszer megsimogassa, hanem munkavégzésre, annak már ne is legyen kutyája? Szerinted hogyan alakult ki ez a több ezer kutyafajta, ha nem munkával?
Amúgy: bármilyen juhász vagy szánhúzó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!