Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Leslagozhatom a kutyámat, ha...

Leslagozhatom a kutyámat, ha ellenére van?

Figyelt kérdés
Van egy nagy szőrű kutyám. Van egy fürdőkád, amibe csak akkor hajlandó belemenni, ha friss hideg víz van benne. Odamentem hozzá egy kanna langyos vízzel, lelocsoltam, és nem tetszett neki. Amikor hoztam a következő adag vizet, beszaladt a garázsba, és a fejét az autó aládugta, próbált a kocsi alá menni, de csak a feje fért be. Most csak bohóckodott, vagy tényleg ennyire trauma neki?
2016. júl. 8. 08:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%
Most slaggal vagy kannával kartad locsolni?
2016. júl. 8. 08:56
 2/13 anonim ***** válasza:
89%

szerintem se szereti

ellenben a patakokat vagy tavakat imádják mert azoknak 23-28 fokos vize is még nekünk is hideg

egy uszodai víz is csak 29 fokos

2016. júl. 8. 08:57
 3/13 A kérdező kommentje:
Mindkettővel. Talán változtat a lényegen?
2016. júl. 8. 08:58
 4/13 anonim ***** válasza:
75%
Egyértelműen nem szereti. Sok kutyának nem tetszik a slagozás. Ne erőltesd!
2016. júl. 8. 09:04
 5/13 anonim ***** válasza:
46%

Ha bántani szeretnéd slagold le mikor el akar bújni,ilyenkor a bizalma csökkeni fog feléd.

Javaslom ,gondold át,hogy miért akarod erőltetni,ha neki annyira nem tetszik,hogy el akar bújni.

2016. júl. 8. 09:10
 6/13 anonim ***** válasza:
66%
Enyémnek is ellenére volt, de aztán hozzászoktattam. Határozottan megfogtam, majd nyugtattam, dicsértem, közben alacsony nyomáson lassan kezdtem lelocsolni, de nem szabad erőszakosan, a fejére ne menjen víz. A végén kapott jutalomfalatot is. 2 alkalom után rájött, hogy ez nem is olyan borzalmas, mint hitte. Kánikulában nagyon lihegett, ezért gondoltam erre, de bevált, mert utána sokkal jobb kedvű. :) Csak kitartás és szoktatás kérdése.
2016. júl. 8. 10:23
 7/13 anonim ***** válasza:
64%
A slagból jövő víz túl hideg,ha hűteni szeretnéd inkább langyos vízbe mártott rongyokkal törölgesd
2016. júl. 8. 11:07
 8/13 anonim ***** válasza:
23%
Enyém is hosszú szőrű kutya. Májusban elviszem kozmetikushoz ott lecsapják a bundáját. Ilyen melegben én mindig slagozom nem szereti nagyon de tűri de utána felfrissül teljesen vagy mielőtt a medencében cserélnénk a vizet azelőtt úszik benne. Hirtelen ne öntsd le mert azt te sem szeretnéd. Slaggal locsold gyenge víznyomással és vihetsz valami nasit neki és közben adsz neki és dicséred. Így megszeretheti. Kuvaszom van.
2016. júl. 8. 12:26
 9/13 anonim ***** válasza:
40%

Utolsó:

Neked is csak gratulálni tudok. Kuvaszt lenyiratni?! Gondolom fogalmas sincs arról, hogy miért alakult ki az a szőrt típusa, am van neki. A kuvasz nem egy yorki, akit csak úgy le lehet nyiratni. Az ő szőre télen fűt, nyáron hűt. És nem véletlenül van a vedlési időszak sem.

Kérdező: hozzá lehet szoktatni, de én sem erőltetném.

2016. júl. 8. 12:40
 10/13 anonim ***** válasza:
34%

Nagyon is ismerem a fajtát.30 éve élek ezzel a fajtával. 20 éve vettem az első kuvaszom. Ami azelőtt volt az ugye a szüleim tartották el a többi 2-vel.

Amikor volt egy komondorom a kuvasz mellett akkor annak is levágattam a szőrét.44 vagyok.

2016. júl. 8. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!