Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csak engem zavar ha valaki...

Csak engem zavar ha valaki póráz nélkül sétáltatja a kutyáját a lakótelepen?

Figyelt kérdés
Nekünk is van kutyánk. Amikor viszem sétálni sokszor találkozok olyannal hogy egy kifejezetten erős,nagytestű kutyát sétáltátnak póráz nélkül, úgy hogy a gazdája kb 15 méterre van a kuytájától.Nyilván amelyikkel találkoztunk már és ismerjük azzal engedjük játszani ha úgy adódik. De szerintem nem túl korrekt dolog ez hogy a kutyát csak úgy hagyjuk császkálni a lakótelepen,ahol sok kutyás megfordul.
2016. júl. 5. 07:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

De, biztos lehet tenni, mert vannak országok, ahol működik a kulturált kutyatartás.

Van ahol békében együtt tudnak élni a kutyatartók és a nem tartók.

Ahelyett, hogy folyamatosan szűkítenék a lehetőségeket, hogy hova nem lehet kutyát vinni/bevinni, jobb lenne, ha példát vennének olyan országokról (főleg nyugati társadalmakról), ahol ezt szépen megoldották.

Még csak a spanyol viaszt sem kéne feltalálni, csak lemásolni a példát.

2016. júl. 5. 10:35
 12/16 anonim ***** válasza:
76%
Nekem egy 6 éves bullmasztiff kanom van. Ezeket tapasztaltam én is. Meg amikor sétálsz a gyerekeddel szembe jönnek a felmosó kutyákkal gazdi vagy telefonál vagy csak valamit csinál rajta. A kislányodnak neki mennek mert a gazdi leszarja ha meg fejbe rúgod a kutyáit vagy szóváteszed hogy mi a problémád egyből nekik áll feljebb. A másik meg hogy a pàlcika józsi nekem akart jönni hogy hogy merem neveletlennek hívni a kutyáit de én kétszer nagyobb vagyok mint ő. Tehàt hogy ilyenkor ebben mi a jó azt nem tudom. Én utálom ha a kutyákon nincs póráz. Meg mindenhova ürítenek a gazdi meg nem életet él összeszedni vagy figyelni a kutyát.
2016. júl. 5. 10:35
 13/16 anonim ***** válasza:
62%

Én pont a másik tábort erősítem. Szerintem nem baj, ha a kutya póráz nélkül sétál. Nekem egy borderem van. A kutya mindig póráz nélkül sétál, de első szóra visszajön, láb mellett megy és lakótelepen 3 méternél nem megy messzebb! Abból nekem is elegem van, hogy a neveletlen padlócirkálók miket művelnek! Sétáltunk egyik reggel suliba és egy nővel jött egy csivava mix. Természetesen póráz nélkül... Először elkezdett ugatni majd megindult morogva felénk. Igyekeztünk figyelmen kívül hagyni de jött utánunk... Szóltam, fogja meg mert ha megharapja a kutyámat elengedem. Erre neki állt feljebb, hogy ő márpedig rendőrt hív mert én meg akarom öletni a kutyáját az agresszív dögömmel... Vannak ilyenek, ne érts félre, bírom a kiskutyákat. Van egy BH vizsgás yorkiem, de ezektől kivagyok!

Aki tud viselkedni legyen poraz nélkül

2016. júl. 5. 11:34
 14/16 Szilvi & Argos ***** válasza:
28%

Engem az antiszoci kutyások zavarnak, legyenek szabadon vagy pórázon, tök mindegy.

Ugatnak-őrjöngenek, a gazdi meg feszíti-rángatja a pórázt, ezzel még jobban ingerelve a kutyát...vagy szinte gügyögve csitítgatja-simogatja, amivel erősíti az agressziót.

Legtöbbször szabadon sétáltatok, jól neveltek a kutyák, maximum egy hangosabb hívásra, de jönnek, behívhatóak, lábnál sétálnak, helyben maradnak, ha kutyákhoz nem engedem őket, nem mennek oda, stb.

Azt utálom, mikor kb semerre nem tudok menni, mert minden irányban pórázos kis kutyák vannak akikhez ugye neeeeeeem szabad odaengedni a kutyáinkat. Nem értem, mi öröm van úgy a kutyasétáltatásban, hogy hosszú éveken, évtizeden át rettegve sétáltatnak, nehogy egy kutya odamenjen, mert Morzsi harap, Fifi meg félelmében rohan világgá...nulla nevelés, nulla mozgatás és túlféltés, vagy túldicsérés agresszió esetén is....ezeket tapasztalom nagyon sűrűn :( Ja, a kutyafuti felé is jártunk. Egyik felén egy db staff/pit, meg se kérdeztük, úgyse engedett volna be a pasi...másik felében husky-k és mixek, akik összeszokottak, de idegen kutyákkal gyökerek, gazdik meg kontrollálni nem tudják őket...erről ennyit

Tegnap este kivételesen nem a Duna-parton, hanem lakótelepi részeken sétáltunk: barátnőm egy sheltie-vel, egy aussie-val, én pedig egy vizslával és két nagy keverékkel. Sheltie pórázon általában, többi szabadon, de az egyik nálam lévő keverék sokat volt flexin, előreszalad, szelektíven hall és nem volt kedvem következetesnek lenni :P Egy flexis spániel, egy flexis stafford és egy flexis tacsi esetében (egymástól független szóló esetek) megállítottam a falkát, kérdeztem, jó estét, oda lehet engedni őket? Staffordos ezerrel tiltakozott, spánieles nem tudta, hogy reagál a kutyája???!!! :O Persze kitámadott, ahogy kerültük ki őket 3-4 méteres körben :P A tacsis mondta, hogy nem-nem...elmentünk mellette, tacsi őrjöngött, amint a faszi lenyúlt a hámjához...egy flexis labit engedtek hozzánk, amikor megkérdeztem. Bár két labit is kitett volna, olyan kövér volt :( nem szokták elengedni, mert egyszer átrohant a főúton...és sztem alig mozgatják :( Ja, meg két földszintes kutya volt szabadon, odaengedhettük a falkát és mentünk is tovább...borzalmas...ezért van sok pórázos antiszoci kutya...a háztömb körüli 2-szer fél órás "séta" lófasz már bocsánat... Ja, taliztunk persze egy rakás felkapott, elrángatott, vagy őrjöngő kis izével...ja meg ismerős szabadon lévőkkel taliztunk még :)

Az a gáz, hogy a fenti 5 normális kutya 2 óra alatt jött csak össze!!! :O

összefoglalva: az a probléma, ha az őrjöngő kutyákat nem fegyelmezik, illetve a neveletlen, behívhatatlan kutyákat szabadon engedik

Jól jönne az a pórázmentesítő városi kutya vizsga, amit 3 éve tesztelgettek...azóta semmi hír róla :(

2016. júl. 5. 12:16
 15/16 anonim ***** válasza:
81%

Engem sem zavar mérettől függetlenül,hogy el van engedve DE legyen megnevelve!!

Sose lehet tudni,hogy a pórázon lévő kutya pl nem e beteg, rehabilitáció alatt vagy tüzel,vagy csak agresszív.

Nekem kistestűim vannak,de nem egyszer rohanták őket le nagyobb testűek. Köztudott,hogy egy nagytestű a vehemenciájval simán sérülést tud okozni egy kisebb törékenyebb kutyának,hiába nem bánt.Egyszer ebből volt egy halál eset is,olvastam.

De nálunk is volt mikor egy csöpp yorki neki ment a két kutyámnak egyik 5 kg a másik 6 kg körüli.A yorki sokkal kisebb volt náluk ugye. én meg a két kutyám nyakörvét fogtam és emeltem fel,mert ha ketten rámennek alig 1-2 kg.-os kutyára hát lehet annyi lett volna. A gazdi meg alig bírja meg fogni,mondom a hámját fogja meg emelje ki már ki!!

Viszont akinek a kutyája neveletlen és oda rohan más kutyához az megérdemli,hogy a pórázon lévő neki megy.

Én is a yorki gazdit leteremtettem,hogy figyeljen oda. Utána érdekes mód mindig póráz volt a kutyán.

2016. júl. 5. 12:20
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

A hülye gazda - póráz nélküli kutya páros ami zavar.

Én is sétáltatok póráz nélkül, de az enyém nem rohangál oda pl. pórázos kutyához, de póráz nélkülihez se engedem odarongyolni csak úgy. És nem lakótelepen engedem el, hanem ligetes részen, kora reggel, amikor nem járkálnak mindenhol emberek.

Rengeteg olyan kutyás is elengedi úgy a nagytestű (!) kutyáját, hogy képtelen behívni. Aztán ha lerohanja játékból az enyémet és fölborítja, akkor meg ki vannak akadva, hogy az enyémnek ez nem tetszik és odamorog :D

Eddig az vezetett, amikor egy önsétáltató 40-50kg-os kutyát kellett összeszednem, (gazdi sehol...)mert mellénk szegődött (kutyával voltam), aztán egy szuka miatt majdnem elüttette magát. Persze a környéken aki volt (mind kutyás), mind szétszéledt, mert ekkora kutyával senki nem akart bajlódni, ennyit a nagy állatszeretetről. Felhívtam a gyepit, nem-e keresnek valahol egy ilyen kutyát majd megkérdeztem az arra mászkáló kertészeket és ők felismerték. Kiderült, hogy 300 méterre "őrzi" amit kell csak elcsatangolt. No comment.

Visszavittem, közben játszott kicsit az enyémmel, agyba-főbe dicsértem. Azóta 1x megint összefutottunk vele, kicsit engedtem őket játszani, aztán már célirányosan hazakísértük :D

2016. júl. 5. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!