Yorki Terrierem van és büdös ha nem fürdetem meg minden egyes nap, de azt meg nem szabad . Mit csináljak jele?
Egy idő után büdös lesz, főleg ha leviszem sétálni ,de nem is engedem a magas fűbe .
Mér lesz büdös ?
Attól függ milyen büdös. Ha csak szimpla kutyaszag és nem parfüm illat, akkor azért van mert kutya.
Ha valami extra szag, az lehet bűzmirigytől vagy ha a szája környékén akkor pl. fogkőtől.
Mer' sokszor fürdetted.
Ivartalanítva van? Az én yorkim addig árasztott kellemetlen szagot magából (bőr, szőr) amíg nem volt ivartalanítva, esetleg nincs begyulladva a bűzmirigye?
Nem egészséges, ha egy kutya ennyire budos.
Esetleg nezesd meg egy állatorvossal
Normális esetben nem lenne szabad büdösnek lennie.
Valamilyen betegségre utalhat a szag, érdemes lenne kivizsgáltatni állatorvossal.
Én is az állatorvost ajánlom, ha tényleg nagyon büdös. Egyébként sima vízzel nyugodtan lemoshatod, akár mindennap is. Én sima vizes ronggyal szoktam a tappancsait és a hasát (bolognese) megtörölgetni.Mivel kan és sokszor lepisili magát.
Az enyém 2 hetente fürdik, csodás szőre van. Minőségi sampont és balzsamot kell használni.
groomstuff.hu
zanni.hu
Mennyi idős?
Fogköve nincs?
Füle nincs begyulladva?
Bűzmirigye rendben van?
Nem csipás a szeme?
Mit kap enni?
Mivel fürdeted?
Na ha ezekre válaszolsz akkor tudunk segíteni.
Amúgy a yorkik meg alapból a társasági kutyáknak kutyaszaguk se nagyon van.
Amit sokszor büdösnek éreznek az az,hogy a kutyának vastagon rohad a csipája már és az áraszt szagot vagy fogköve van,netán a füle be van gyulladva.
Minden nap meg tényleg ne fürdesd!!! 1,5-2 havonta kellene fürdetni csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!