Hogyan sikerulne raszoktatni?
A kérdező döntött, a pelenkát, almot választotta. Az ő döntése, és azért ez nem állatkínzás, kár ezért szidni őt. Én is fölöslegesnek tartom, én sem használom egészséges kutyához, szerintem is egészségesebb, normálisabb, ha a kutya kint végzi el a dolgát, de ez van. Sokkal nehezebb a pelenkára szoktatás, mint a tényleges szobatisztaság elérése, de itt nem ez a lényeg. Majd a kérdező dolgozik rajta és megoldja ezt.
Ami a gond, hogy elég rosszul állsz ehhez a kérdéshez, kérdező. A kutya akkor tanulja meg használni a pelenkát, ha te megtanítod. Ha megmutatod, hogy oda végezze a dolgát. Ha az esetek legalább 90%-ban oda ürít. De ha te nem figyelsz oda rá, ha nem éred el majdnem minden alkalommal, hogy oda ürítsen, akkor hogy tanulná meg? Ez lassú folyamat és igenis a gazdának energiát kell belefektetnie ebbe. Az nem elég, hogy ide-oda pakolászod a pelenkát! Sőt, ez csak megnehezíti a dolgodat. Ahogy az sem segítség, hogy színes, illatos, giccses almot használsz.
Az pedig ugye csak félre értés, hogy mivel csivava, ezért nem is vinnéd sétálni, nem is vinnéd ki a lakásból?
Megsérül a szőrzete, te jóságos isten! Hát mi lesz, ha az egyik oldalon, az egyik tincse 3 cm-el rövidebb lesz, mint a másik oldalon? Hát emiatt ne is vidd utcára!
Kérdező, te tényleg ennyire tudatlan vagy? Vagy csak ennyire nem szereted azt a kutyát? Ha a kutya immunrendszere jó és minden szükséges védőoltást, féreghajtót meg kap, hogy szedne össze valami olyat, amitől komoly gondja lehet? És miért sérülne meg a talpa, ha te figyelsz és nem sétáltattatod bele egy halom törött üvegbe? Ennyire felelőtlen állattartó ne legyél már!
El tudod képzelni, hogy szerencsétlen kutyának milyen élete lesz, ha soha nem éri semmi inger, soha nem találkozhat, játszhat a fajtársaival, csak be van zárva egy kis kalitkába? Ez az igazi állatkínzás!
Nem értem ezt a logikát, egy keveréket lehet sétáltatni, de egy törzskönyves kutyát nem? Kutya-kutya mindkettő, ugyanúgy szüksége van mozgásra, más kutyák társaságára! Nem tudom milyen tenyésztőtől vásároltál, de egy egészséges, oltott, szűrt szülőktől származó kutya nem kap el semmit attól hogy sétáltatják.
Ha jót akarsz a kutyádnak, akkor nem kényszeríted rá, hogy a lakásban élje le az életét.
Te jó ég :( Szerencsétlen kutya. A tenyésztőről is megvan a véleményem.
Mi az, hogy nem lehet sétáltatni??? Egy kutyát, akármilyen fajta is, KELL sétáltatni. KÖTELEZŐ.
Hát hogy akarod tartani? Bezárva a lakásba élete végéig?!
Ez egy KUTYA, még ha csivava is. A kutyánál pedig alapvető a séta, a más kutyákkal, közlekedéssel stb. való ismerkedés, szocializáció, ja és persze a nevelés.
Bár úgy látom, ez veszett ügy sajnos. Csak a kutyát sajnálom. :(
Megsúgom azért, hogy kiállításra is csak normálisan viselkedő (értsd: szocializált, nevelt) kutyát lehet vinni.
Ebben az esetben a tenyésztő egy szörnyeteg. Hozzá nincs is több hozzáfűznivalóm.
Te viszont tényleg neveld kutyaként azt a kiskutyát, és szocializáld rendesen.
Az én keeshondom még csak nem is itthoni tenyésztőtől (lol) van, meg sem mondom, hogy mennyit fizettem érte, pedig csak hobbi célra vásárolt, se verseny, se kiállítás, golyótlanítás viszont igen. Mégis hagyom, hogy gyűrjék egymást a többi kölyökkel a környezetemben és nem f*som össze magam, ha megnyikkan. Ha retkes lesz, így jártunk, mégis ágyban alszik a kis mocsok.
Ja, bocs. Én naiv, magamból indultam ki. Én a saját kutyáimnál először is az ő érdekeiket nézem, mi a jó nekik. Minden más, munka, célok csak ezután jönnek.
De már értem, neked a kutya csak egy tárgy, egy drága dísztárgy, kizárólag kiállításra van. Hogy növeld a saját egódat és pénzt tudj szerezni belőle, hisz akik így kiállítanak, azoknál semmi más cél nincs. A kutya nem fontos, az ő érdekei, az ő igényei magasról le vannak... Azt hiszem többet nem is kell ehhez hozzá fűzni. Ez a legalja.
Csak tudod, innentől kezdve, mikor már nem a kutya és nem a fajta a fontos, nem tenyésztésről, hanem szaporításról van szó! Akitől elhoztad az is mocskos szaporító, és te is annak készülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!