Miért csinál úgy a kutyám, mint egy "alkalmi süket"?
Direkt csinálja,de nem növi ki.:)
Az enyém 5 évesen is csinálja néha,pedg okos,értelmes kutya egyébként.
Direkt???
Ez most komoly??
Eddig azt hittem értek a kutyákhoz, de ez nekem új, hogy egy kutya szántszándékkal "idegesítsen".
Arra gondoltam, mivel még csak 3. hete van nálunk, esetleg nincs teljesen tisztában a fogalmakkal.
Bár az a nézés, ahogy félrefordítja a fejét mikor szólok neki...
Kötelező olvasmány!!
Konrad Lorenz: Ember és kutya
Aki kutyát tervez, vagy van, ALAPMŰ!!!!!
Próbálja feszegetni a határait, így teszteli rajtad, hogy mit tehet meg veled szemben. Ha nem tudod majd kezelni ezt a helyzetet, akkor jó esélyjel nem fog tisztelni, maga alá fog sorolni a rangsorban.
Olvass a behívásról, rengeteg cikket találsz (google). És ezt a könyvet, alapmű: Jan Fennell - Hallgassunk a kutyánkra. Innen letöltheted:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Direkt. Feszegeti a határait, nézi, h milyen következményei vannak annak ha nem hajtja végre a parancsot. Vajon annyiban hagyod? Otthagyod? Érte mész? Kergeted? stb. És ezekből mérlege h egyes parancsokat - jelen esetben az egyik legfontosabbat, a behívást - milyen módon is fogja végrehajtani, avagy nem... Ha hatmilliószor szólsz neki és akkor sem jön, akkor simán rögzül ez a viselkedés és mondjuk csak 6millió egyedikre jön oda, amikor már ő is úgy gondolja. Nem túl jó dolog. Még ideje korán kell ennek elejét venni. Meg kell tanulnia h a behívás az ő érdeke és az ugyanolyan parancs mint az ül vagy a pacsi. Vagyis ugyanolyan pozitív dolognak kell lennie - nem szabad semmilyen negatív dolgot hozzákapcsolnia. Tehát ha hívásra jön, nem szidhatod le, csak dicsérheted.
Következménye annak ha nem megy oda, h otthagyod és ő egyedül marad, ergo elveszíti az életet jelentő falkát. Ez már annyira nem fogja neki megérni. Tanulja meg neki kell vigyáznia arra h ne veszítse el a falka(vezér) őt és ne azt h te mindig lesed és vigyázol rá. Gyakorolj vele sokszor h elbújsz pl egy fa mögé menet közben. Hirtelen elindulsz a másik irányba. stb.
Aha, vagyis, mint az embereknél a lázadó kamaszkor :)
Köszönöm a sok hasznos tanácsot, hozzászólást!
Az alapokat fejben tudom, de kölyökkutyám sosem volt, így most csinálok mindent először "élesben".
Izgalmas, majdnem, mint a gyereknevelés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!