Hogyan szoktassam a 3 éves, kis termetű, keverék kutyusomat kennelhez?
Eddig lakásban lakott, mindig velem aludt. Most elköltözöm a páromhoz, viszem magammal a kutyát is, de ott nem mehet be a házba. A páromnak is van egy 2 éves keverék kutyája, kennelben tartja, különben mindent tönkre tesz. Most az enyémnek is csináltattunk egyet. Pár napja, már este, pár órára bezártam..folyamatosan ugatott, órákon keresztül, így végül hazavittem.
Mit csináljak? Hogy csináljam? Képes egy lakásban tartott kutya kennelhez szokni? Mennyi idő alatt? Ha keservesen ugat kiengedjem, vagy jobb ha nem veszek tudomást róla?
Segítsetek, ha tudtok.. ez nekem nagyon fontos lenne. Szeretném, ha velem lehetne, de ehhez tűrnie kell a kennelt éjszakára, meg olyankorra, amikor nem vagyunk otthon..
Igen, valóban, egyetértek Veletek! A normális az lenne, ha a kutyának nem kellene kennelben lennie!
De sajnos ez van. Amúgy nem gondolom, hogy sokkal rosszabb lenne, mint egy lakásban bezárva lenni egész nap.Így legalább levegőn van, érez szagokat, ugathat, stb...
Csak akkor kellene a kennelben lennie, amikor nem vagyunk otthon, hogy figyeljünk rá, ill. éjszaka.
Csak e miatt nem ajándékozom oda senkinek, hiszen szeretem, s hiszem, hogy ő sem örülne egy hirtelen új gazdinak.
Tehát sajnos ez van, ezt kell megoldanom!
Köszönöm az eddigi tanácsokat!
nos énis a hurrogással meg az értetlenkedéssel kezdem.
oké, hogy most megvártad, hogy jobb idő legyen, de ugye tudom hogy lesz még tél is idén?! akkor mit fogsz csinálni a kutyával? fűthető a kutyaház, van szigetelés a kennel alja alatt?
lehet hogy azzal nyugtatod magad hogy ez ugyan olyan mintha a lakásba lenne de nem az. először is a lakás amibe eddig vele laktál, nem hiszem hogy 4nm2 volt, másodszor ott voltak a szeméyles dolgaitok, az illatod, a megszokot helye...stb.
te is baromira rosszul éreznéd magadat, ha kiszakítanának a megszokott környezetedből, elvennék a személyes tárgyaidat, bútoraidat és betennének egy kis szobába, hogy ezentúl itt kell élned.
a kutyust valóban úgy kell most kezelni, hogy a kennel csupa pozitív dolgot jelentsen számára. ülj bent vele, játszatok, adj jutalomfalatkákat neki ott kapjon inni enni és tegyél be neki valamit a holmijaid közül pólót papucsot valamit amin érzi a szagodat.
a másik kutyát a párod láthatóan nem nevelte meg. nem tudom mennyit szokta pl. sétáltatni, de lehet hogy agresszív más kutyákkal ugyhogy fontold meg az összeköltöztetést. ha nyugodtan viselkednek egymással akkor egybe lehet nyitni a kenneleket.
a párod részéről ez is igen bunkó beszólás hogy "ne vegye el a te kutyád a ő kutyája helyét". Párodnak a te kutyád kutyád semmit sem ér. Valszeg azt se bánná, ha nem lenne. A kutyád nem tudja megvédeni magát ugyhogy neked kell ezt megtenned, ha már elvállaltad, hogy az a tiéd. Nagyon figyelj oda, hogy párod milyen kompromisszumokra akar rávenni, mert gyanítom jön majd a "minek annyit sétáltatni, minek ülsz ott mellette" és hasonló vélemények a részéről.
sosem lennék együtt olyan emberrel aki nem szereti a kutyámat...
elgondolkodnék a helyedben ha már most kritériumokat tesz mi lesz később...
szerintem amúgy csinálhatsz bármit a kutyáddal sosem fogja szeretni a kennelt...max elviselni..azt is kínkeservvel..
Na jó.. most így nem igazán van értelme ennek az egésznek. A párom olyan, amilyen. Sajnos, vagy nem sajnos, de ez van.
A kennel egyébként 120000 ft volt, s a benne lévő kutyaház 30000 ft. A kennel a földtől 5 cmre van, hajópadlózva van az alja. A kutyaház pedig mindenhol 6 cm-es nikecellel hőszigetelve.
Tehát a legjobbat készítettük neki.
Igen, valóban lesz újra tél. De úgy tudom, hogy ha a kutya a kinti élethez van szokva, akkor növeszt magának téli bundát.
Azért köszönöm a segítségeteket, majd csak lesz valahogy.
A párommal amúgy nem túl fényes a viszonyunk, így még az is előfordulha, hogy nem költözünk Pufival sehova.
További szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!