A család akadályozz a kutyanevelésben, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Folyamatos viták vannak ezen, és kezd nagyon eldurvulni a helyzet. Én vagyok a gonosz rossz állatkínzó aki mindenféle cirkuszi trükkökre kényszerítem. Pedig a kutyának igen is szüksége van nevelésre, azért hogy szót fogadjon, kellemesen tudjunk együtt élni, és le kell foglalni az agyát.
De ők nem értik, először csak néha beszólogattak, ami bár rosszul esett de nem figyeltem rá, de most már napi szinten megy a szívatás,bántás, elvonják a kutya figyelmét, olyan dolgokat engednek neki amit én nem, sőt még dicsérik is. Ezáltal teljesen elveszítem a falkavezér szerepet. És folyamatosan feszült a légkör.
Próbáltál már egyszerűen összeveszni velük? Tudom, hog ez rossz, de talán ha a szép szó nem hat, ez segít. Egyszer, amikor tényleg dühös vagy, akkor mondj valami olyasmit, hogy "én mindent megteszek azért, hogy ebből a kutyából engedelmes kutya legyen, akivel jó együtt élni, ti meg állandóan keresztbe tesztek, ha pedig valami rosszat csinál, akkor én vagyok a hibás". De még jobb, ha az érzéseidről beszélsz. Ha nem azt mondod, hogy ti mindig, állandóan ezt vagy azt csináljátok, hanem azt mondod, hogy nagyon rosszul esik, hogy ezt csináljátok velem, mert...
2010. ápr. 13. 19:48
12/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, kaptam jó ötleteket. A videót külön köszönöm, ilyet kerestem. Még annyi kérdésem lenne hogy ha a kutyával én tovább keménykedem és a család nem, nem fog össze zavarodni. Pl. én nem engedem fel a kanapéra, mert egy szakértő azt mondta hogy amíg nem világos a fejében hogy én vagyok a főnök addig (pár hónapig) minden ilyesmire figyelni kell, de a többiek felengedik. Honnan fogja tudni mi a helyes?
2010. ápr. 13. 20:21
13/19 anonim válasza:
Szerintem ez így nehéz. Főleg, ha együtt laksz velük, ha a szüleid adják a pénzt a kutyakajára, stb. akkor szerintem kellene valami kompromisszumot kötnöd. Főleg, ha olyan a helyzet, hogy mondjuk anyukád, apukád felengedné a kutyát a kanapéra, te meg nem, hát végülis gondolom, anyukád takarít, nehéz lenne neki azt mondani, hogy miattad ne engedjék fel oda... én ezért javaslom a kompromisszumot: ha a szüleid fel akarják engedni az ágyra, engedjék, ezzel alapvetően nem rontasz nagyon el semmit, viszont attól még amikor sétálni mentek, taníthatod apportírozni, vagy frizbizni... és akkor tanítod is, viszont a családi kutya szerepe is megmarad. Aztán majd ha külön költözöl és saját lakásod, pénzed lesz, akkor majd nem szólhat senki se bele, hogy mit csinálsz.
2010. ápr. 13. 20:54
14/19 anonim válasza:
2. vagyok. hát nem irigyellek. én olyan helyzetben voltam, hogy próbáltam ésszerűen nevelni a kutyát, nem elkényeztetni de nem is idegbetegmódon nevelni.
Erre a család egyik fele minden hülyeségért megbüntette, elvárták tőle, hogy úgy gondolkodjon mint egy ember... a másik fele meg mindent megengedett neki, és így csomó rossz szokás alakult ki nála, ráadásul ő olyan kutya, akinek nem kell sok biztatás, gyorsan el tud szállni az agy. Úgyhogy amikor már csomószor próbáltam normálisan megbeszélni, de lepergett róluk, irgalmatlan nagy balhét csaptam, csak így működött. Máig van olyan, amikor kicsit oda kell szólnom, hogy kapcsoljanak.
lehet, hogy csak így fog működni, de nem ismerem a családod:)
2010. ápr. 13. 21:15
15/19 anonim válasza:
Hülye dolog a szüleid részéről: végre meg tudod mutatni, hogy gondoskodsz egy élőlényről, kötődsz valamihez. Szeretnéd végig csinálni. Én feltenném a nagy kérdést: ha netán gyereked lesz akkor is beleszólnak? A választ borítékolom.
Ahelyett, hogy azt látnák, hogy gyerekük alkalmas önálló döntésre, kötelezettséget vállal, keresztbe tesznek neki. Majd 50 éves korodban is fogni szeretnék a kezed? A kutya nem játék. Ha elcseszik iszonyat kárt tud tenni környezetében, emberben. Akkor mindenki az oka csak ők nem.
Szerintem is hülyeség hogy bele szólnak, hisz ez őket nem kéne hogy zavarja, sőt örüljenek hogy nem nekik kell szenvedniük ezzel, én meg szeretem csinálni. és szerintem ez a kutyának sem kínzás. Ráadásul muszáj őt jól lemozgatni fizikailag is mert agyon etetik, nasiztatják...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!