Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe került egy Australian...

Mennyibe került egy Australian shepherd? (ausszi)

Figyelt kérdés
Körülbelül mennyibe kerül ez a fajta kutya? Tenyésztőtől, törzskönyvvel érdekel.
2010. ápr. 13. 17:13
 1/10 anonim ***** válasza:

Hát a kérdésedre konkrétan nem tudok válaszolni, csak tippelni tudok.. Nekem egy borderem van, ami hasonlóan néz ki (nem mintha ez számítana :D) őt 75000-ért vettük, úgyhogy szerintem az Australian shepherd is ekörül lehet. Az enyém törzskönyves, tenyésztőtől hoztuk :)

Amúgy imádom ezt a fajtát, nagyon szépek, és még sosem láttam két egyformát :)

2010. ápr. 13. 17:32
 2/10 anonim ***** válasza:

Ausztrál juhász magyarul, röviden így írd: aussie.

100 ezertől vannak, a kiállításra ígéretes kutyák 150-200 is lehet. De hobbi célra 100(törzskönyvvel persze).

2010. ápr. 13. 17:40
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Másik kérdésem az lenne, hogy agilityre jók ezek a kutyák?

2010. ápr. 13. 17:48
 4/10 Akiteki ***** válasza:

Szerintem remek választás agilityre. Könnyen tanul, mozgékony.

200 ezer körüli az áruk.

2010. ápr. 13. 18:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Attól függ mi a célod az agilityvel. Azt tudnod kell, h nemzetközi mezőnyben (egy VB-n, EO-n, vagy csak egy osztrák versenyen, esetleg az itthoni HO-n) egy aussinak nem sok esélye van. Magyarországon lehetnek sikerei, de tudomásul kell venni h ha nem hibáznak a borderek akkor megverik időben. Ha csak a saját szórakozásodra akarsz agilityzni ahhoz kiváló választás, mivel könnyen tanul és kooperatív kutya.
2010. ápr. 13. 19:35
 6/10 anonim ***** válasza:
én is úgy tudom, hogy hasonlóan sokoldalú, mint a border. én a borderemet 100 000ért vettem, de azért figyelembe kell venni, hogy a border nem olyan ritka itthon, és egyre elterjedtebb, az aussie pedig nem az. (ja, és nem tudom, hogy hol olvastad az ausszi rövidítést, de nagyon gááz, úgyhogy sztem te is aussienak írd :) )
2010. ápr. 13. 20:06
 7/10 anonim ***** válasza:
A barátnőm, akivel minden este együtt kutyázunk, egy itthoni kennelből vette az aussi-ját. Törzskönyves, de színhibás, így csak hobbi célra kapta meg, féláron - így volt 100 ezer forint.
2010. ápr. 13. 21:05
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Bizony egy törzskönyves és ráadásul jó küllemű aussie kölyökért elkérnek 200-250 ezer forintot is. Agilityzni jól lehet velük, de nagyobb nemzetközi sikereket nem tudnak elérni, mert a borderek, groenendael-ek verik őket időben.
2010. ápr. 13. 21:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Magyarországon még nagyon ritka fajtáról van szó, és bizony 200ezer körül mozog az ára. Színhibásat pedig mint már írták lehet féláron venni.
2010. ápr. 14. 18:00
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket mindnekinek! Gondoltam, hogy nem olcsó mulatság, mivel még nem elterjedt (bár nem is baj legalább nem tudnak rontani benne .... ) Nos nekiállok spórolni :DDDDD

Agilityzni csak hobbyból szeretnék vele, mert imádom ezt a sportot :)

2010. ápr. 14. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!