A Labrador kutyusom már 1 éves, de nem nagyon szeret a vízzel barátkozni pedig úgy tudom, hogy vízikutya. Valahogyan hozzátudnám szoktatni?
3 éves fiam nem eszi a csokit.
Pedig úgy tudtam, a gyerekek szeretik a csokit. Meg tudom valahogy etetni vele?
Ez kb ilyen kérdés. A kutyák fajtajellege csak "általános" jellemzés. Ettől eltérőek lehetnek az egyedek. Mert egyediek.
Pozitív élménnyel tarsísd! Játék, jutalomfalatot, dicséret.
Te is bele mehetsz pár lépést es jönni fog utánad, dicsérd sokat, es meglátod, ra fog jönni, h mennyire imádja. Ha esteleg jól kijön a kutyapajtásokkal, akkor nekik dobhatsz be játékot, a sajátodat hagyd figyelmen kívül, es be fog menni utánuk, ezután lehet dicsérni, de nem kell túlzásba vinni.
Fokozatosan ismertesd meg vele. Keress egy lassan mélyülő természetes vízpartot, mondjuk valami patakot. Menj vele oda, csobogtasd a vizet, dobj be neki fadarabot, hátha kedvet kap. Én úgy szoktattam hozzá a kutyámat a vízhez, hogy én is bementem és onnan hívtam. Mikor látta, hogy engem sem esz meg, felbátorodott. Eleinte maradj mellette, és ha hirtelen eltűnne a lába alól a talaj, nyúlj a hasa alá, segíts neki úszni, ne kerüljön a feje a víz alá.
Mellesleg nekünk is víziszonyos labradorunk volt gyerekkoromban, de ő azért, mert egyszer rászaladt télen a parti vékony jégre és beszakadt alatta. Egy életre meggyűlölte miatta a vizet.
Amíg nem ismeri a vizet, addig nyilvánvalóan annyira nem barátkozik vele. Mindenesetre Labradoroknál tenyésztésből kizáró ok, hogyha nem szeretik a vizet, és fajtatiszta Labradorok 99%-a víz őrült.
Minden egyes kutya tud úszni, a legtöbb szeret is, de van aki nincs annyira oda a vízért. Elő kell hozni belőlük. Menj be vele a vízbe, nyilván ő hamarabb "elmerül" mint te, és ha kihozza a labdát stb, dicsérd meg. Sokat járjatok vízhez (akár minden nap), egy idő után menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!