Miért csinálja ezt a kutyám? A kiskutya miatt?
Pont ezt próbálom :)
A nagyobb kan, a kicsi szuka. Pont ezt akartam elkerülni, azért vettem szukát.
Az is baj, h én tudatosan tenném a dolgokat, de a párom, kevésbé ért hozzá, és van, amit pont fordítva csinál. Ezekről Őt is próbálom leszoktatni.
Pl.: Ha odajönnek, én mindíg először a nagyot simogatom meg, aztán a kicsit, h tudják kinek mi a szerepe,de a párom fordítva, mert, hát ugye a kicsi, milyen kis cukika, meg aranyos...
Üdv!
Nekem egy 1 éves vizslám van, és mellé hoztunk ki menhelyről egy 2 éveset, mert olyan szinten hiperaktív volt, hogy napi 2 óra futással nem bírtuk lefárasztani. Most napi másfél óra futás plusz amit játszanak pont elég.Ez a probléma nálunk is jelentkezett, annyi különbséggel, hogy a mieink udvaron vannak. A fiatalabb szó szerint szét rongálta az udvart, mikor a másikat hoztuk. Kaparta a bejárati ajtót, szétrágta a fa kerítést, darabokra szedte a szőnyeget és a lábtörlőt. A kutyád megsértődött, és most bosszút áll. Éreztesd vele, hogy Neked még mindig ö a fontosabb. Nem csak a simogatással és a dicsérettel. Nálunk a két kutya egymás mellett, és együtt eszik, de mindig a "régebbi" kapja meg először a tálat. Ha hívod őket, mindig a "régi" kutyát hívd először, utána a kicsit. Nálunk most már a fiuk megszólítás él, két kan kutyáról beszélünk. Jutalmazásnál sem a mennyiség, hanem a sorrend a fontos. Mindig az idősebb kap először függetlenül attól, hogy a másik esetleg előbb teljesíti a parancsot. Nálunk ezzel a módszerrel kb. 1 hét alatt visszaállt a rend. A régi megértette, hogy az új kutya nem egy rivális kutya, hanem a társa. Ha ez tudatosult mindkettőben már nincs jelentősége a sorrendnek. Jelenleg a két kutya elválaszthatatlan, és ölni tudna a másikért. A múltkor egy tüskét szedtem ki az egyik tappancsából, és eléggé fájt szegénynek, nyüszített rendesen. A másikat a páromnak kellett fogni, mert amit meghallotta a nyüszítést ellökött, és kettőnk közé állt. Nem támadott, de nem is engedett oda. Pontosan tudják, hogy ki a falkavezér, de úgy tűnik ez az ösztön erősebb.
Az ivartalanítás kapcsán én is azt javaslom, hogy mindkettőt és lehetőleg egyszerre. A mieink is együtt mentek. Az egy hetes "bénázás" a tölcsérrel, a fájdalom a műtét után nagyon összekovácsolta őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!