Milyen egy Őrző-Védő kiskutya?
A szomszédban van egy őrült németjuhász, még csak 8 hónapos ,de nagyon vad! 3naposan is már nagyon jó őrző védő volt. És már akkor megharapta a postást, ez télleg igy van! :)
Állitólag az apja ilyen vad, talán tőle örököl.
Persze meg volt benne a kölyökkorban a játékosság, de már akkor is lehett látni rajta, hogy jó örző védő lesz.
Más kutyákkal sem jött ki, ha csak egy is a kerités közelébe megy, szét akarja törni a keritést, szerintem neki menne bármilyen kutyának.
Lehet csak ő ilyen őrült...
Kutyákkal nagyon érdeklődő volt, de sosem alázkodott meg a mai napig, emberekkel semleges volt, egyszerűen nem foglalkozott velük, rá is fogták hogy biztos félős, én voltam számára a középpont. Amikor elmentünk megnézni, nem is jött oda hozzám, hanem elrohant játszani, amikor vittük haza, mindenáron ki akart bámulni a kocsiablakon, otthon teljesen nyugodtan viselkedett, nem sírt csak kivételes helyzetben.
Amit a második ír le, az csak egy szerencsétlen, idegbeteg kutya... :( Semmi köze nincs a bátorsághoz.
Így van , amit a második írt az csak sima területvédés.Nekem 2 kutyám van , egyikkel IPO-zni szeretnék és a szüleivel is dolgoznak , a másik pedig rendőr szülőktől származik(ő az idősebbik kutya).Hatalmas különbség van a két ktya között , a kisebbik nagyon zsákmányos de elképesztő miket elbír akár öv. akár engedelmes alatt , a nagyobb kutyám pedig inkább civilesnek lenne jó , kicsi a zsákmányösztöne inkább a védőből csinálja ezért gyorsan eldurral az agya ha terhelik , nem éppen sportkutyának való.
Az idősebb kutyám emberekkel jól kijön (bár kicsit erőszakos tud lenni ha azt akarja hogy símogassák :P )de más kutyával szemben barátságtalan.A kicsi pedig kutyákkal és emberekkel is jól kijön , de ha ott vagyok a közelében inkább velem marad és nem megy játszani a fajtársaivel(mondjuk én ennek csak örülök).
ma 16:13
Az a kutya nem "nagyon jó őrző-védő", hanem egy kontrollálatlanul harapó állat.
2.hozzászóló vagyok!
Igen, én is gyanitottam hogy az a kutya nem teljesen normális, de sose kötötték meg, az apja ilyen agressziv.
És szerintem sem normális szegény állat, mert ugyebár néhány hónaposan engem is majdnem megtámadott, pedig a gazdája mellettem volt. Azóta nem is megyek hozzájuk!Sok helyen olvastam ,hogy egy kutya vásárlásnál, választásnál elég nagy előny, ha ismered a szüleit, mert sok tulajdonságot örököldnek a kölykök, és lásd itt a példa -egy idegbeteg kan kutya kölyke, szintén egy nagyon agressziv kutya. Sajnálom őt, de nekem furcsa volt hogy 3-4 hónaposan már igencsak vad volt, még nem láttam ilyen esetet, főleg hogy tudom hogy jól tartják.
Azért is írtam le a történetet, mert nem tudom ki találkozott már ilyen esettel.
Nekem volt régen egy rotim. Nagyon jó terület védő volt, de ha én beengedtem a házba idegent, már nem ugatta, de bizalmatlan volt vele szemben.
Viszont sose harapott meg senkit sem. Nem tartott rettegésben senkit, de volt erős tekintélye, más kutyával érdeklődő volt sétáltásnál, a ház köré jött egy másik kutya, azt viszont megugatta elég erősen.
3-4 hónapos körül jött elő a területvédő ösztöne, velónk nagyon kedves volt, ha vittem sétálni nagyon figyelt rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!