Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 9 hetes kiskutyám néha nagyon...

9 hetes kiskutyám néha nagyon bedurvul, ilyenkor ha lefogom, vergődik aztán?

Figyelt kérdés

9 hetes kiskutyám néha nagyon bedurvul, ilyenkor ha lefogom, morog, vergődik, teljesen felpörögve...

Ez most játék, vagy esetleg ideg tőle? Hogyan tudom megfelelően lekezelni az ilyen helyzetet?

2016. jún. 17. 14:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez játék, a kölykök így játszanak egymással is. A lefogást addig csináld,míg le nem nyugszik. De nem feltétlenül ez a legjobb módszer, jobban be szokott válni, ha magára hagyod a kölyköt ekkor, nem foglalkozol vele és megtanulja, hogy a gazda csak akkor játszik vele, ha nem durvul be nagyon. Vagy ha ráfogsz a pofájára, rászorítasz, hogy kicsit szeppenjen meg, tanulja meg, hogy az erős harapás tilos.
2016. jún. 17. 14:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Ne hagyd neki, hogy idáig "jusson". Mikor látod, hogy kezd durvulni szólj rá erélyesen, hogy stop, vagy nem, esetleg koppints az orrára.
2016. jún. 17. 14:14
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez a lefogas(jelentsen ez barmit. Alpha Roll?) nem biztos, hogy a legjobb megoldas, en javaslom neked a teljes ignoralast. Ha durvan jatszik felalsz es otthagyod a francbaba egy orara. Ha megint megcsinalja megint hagyd ott, elobb utobb eljut az agyaig, hogy ez annyira nem buli. Amugy egy kiskutya meg nem igazan erzi mit es hogyan ezert szolni kell neki, ha valami neked kellemetlen (a kiskutyak is felnyusszentenek ha fajdalmat okoznak egymasnak), elobb utobb leszokik rola.

Kezdesnek probald ezzel, mivel egy kiskutyanak (de nemelyik nagyobbnak is) a legnagyobb buntetes a figyelem megvonas es a falkabol valo "kizaras". Mindent meg fog tenni, hogy ez ne kovetkezzen be ha kovetkezetes vagy.

A fizikai "eroszakkal" nem ersz semmit nem is erti mit csinalod ezt vele csak bizalmat vesztes a kutyaval kapcsolatban.

Mi amig fiatalabb volt, es teljesen idiota fogtuk es 5 percre bezartuk a furdoszobaba, hogy lehiggadjon. Siman megertette, hogy ezt igy nem lehet. Sose utottuk vagy koppintottunk az orrara, ha valaki keptelen "jellembol" megoldani egy kiskutya neveleset az alkalmatlan a kutyanevelesre is szerintem.

2016. jún. 17. 14:17
 4/8 anonim ***** válasza:
78%
Meg kell vele tanítani, hogy meddig játék a játék. Ha úgy gondolod, hogy átlépte azt a szintet, akkor kicsit (NE erőset!) csapj az orrára, vagy (!)gyengén húzd meg a fülét. Az enyém ha erősebben harapott már mint ami játéknak számított (német juhászkutya) akkor a nyelvét és az állkapcsát fogtam meg a hüvelykujjammal. Bár ez a kockázatosabb, viszont ha tudja a kutya ki az úr a háznál akkor nem fog összeharapni, mert tudja, hogy a gazdáját nem szabad bántania és ő most fegyelmezve van. Én mondjuk bármikor benyúlhattam a kutyám szájába és havonta meg is szoktam nézni a fogait hogy egészségesek e, de ha ezt más próbálta arra nagyon haragudott és nem is engedte senkinek.
2016. jún. 17. 14:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Na persze nem mindegy az se, hogy milyen fajta kutyáról van szó. Mert lehet, hogy egy nyugodt természetű kutya ettől megnyugszik, de egy örökmozgó, energikus kutya lehet szétszedi a szobát ahova bezártad. A tudtára kell adni, hogy amit csinál az már nem játék, de ha csak felállsz és ott hagyod akkor az utóbb említett fajták egy idő után unatkozni fognak és keresni fognak maguknak valamit amivel le tudják foglalni magukat amíg a gazdi újra foglalkozni kezd velük.
2016. jún. 17. 14:27
 6/8 A kérdező kommentje:

Ilyenkor nem nagyon zökkenti ki semmi, így azt hiszem bevetem a műanyag palackban kavicsos trükköt.

Az a baj nálunk, hogy menhelyi kölyök, az anyukával kb 4-5 hetes korig volt csak (az anyát nem tudták befogni, de azért gyűjtötték be a kölyköket, mert veszélyes helyen szülte meg őket).

Ugye szükség lett volna 8 hétig legalább egy anyai nevelésre, ezt megnyertem én, és próbálom helyesen csinálni.

Amint lehet, megyünk kutyaoviba, illetve jön majd hozzánk egy nagyon jámbor (kölykökkel, macskákkal óvatosan bánó) felnőtt eb is.

És ha már kutyaovi! Érdemes 10 alkalmas bérletet venni, vagy elég az 5?

2016. jún. 17. 14:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha egy ilyen kutyáról van szó, jobb a 10 es sztem
2016. jún. 17. 14:44
 8/8 A kérdező kommentje:
Tervezem minél több kutyával találkoztatni, csak a nagy utakkal egyelőre még várok (oltások), de utána megyünk vele mindenhova, ahova csak tudunk.
2016. jún. 17. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!