Kiskutyám bedurvul, mit tehetek?
Ha fél évesnél fiatalabb, akkor még megpróbálhatsz olyat, hogy az orrára koppintasz. Így előbb-utóbb megérti. Jó tanács: közben ne ordibálj, meg ne koppints erőset. Csak mondj egy határozott "nem"et.
Ha idősebb már, nincs garancia arra, hogy megváltozik.
Látom, hogy írtad, a gyerekek félnek tőle. Mégis melyik korosztály? A nagyon kicsik? Esetleg bíztatsd a gyerekeket, hogy nem harap meg ilyesmi... Ha elfutnak előle, a kutyád önbizalma romlani fog.
Az én staffordom is ilyen volt...
csak annyi különbséggel hogy megette őket :D
Köszönöm a válaszokat!
Most 9 és fél hetes. A gyerekek az öcsém és a húgom, 3 és 5 évesek, nemigen tudom elkülöníteni őket a kutyától, bár próbálok félrevonulni vele. Csak akkor ijednek meg, ha játékból szaladni kezd feléjük. Hiába mondom nekik, meg kapom el őket. Ha rászólok a kutyára, felhagy az üldözéssel, de nem nyugszik le. Most itt alszik a lábaimnál... :)))
valóban az egy jó dolog hogy a kutya leáll. viszont az a baj hogy a kiskölykök szoktak harapdálni és bizony ennyi idős gyerekeknek az fáj. tudom, mert én is ilyen idősen nagyon nagyon féltem a kölyköktől is. egy gyermek pedig nem tud olyan határozottan rászolni egy szeleburdi kölyökre hogy ne harapjon. itt az a megoldás hogy a gazdi szépen odamegy rászól a kiskölyökre hogy nem, majd ellenkező irányba fordítja, kicsit lök egyet a pópóján és ennyi. a kölyök az első pár duzzogós lépés után úgyis talál majd más elfoglaltságot, főleg ha vannak játékai.
ugyanakkor ne feledjük hogy a kiskutyát ilyenkor valóban sok inger éri. mindenfele menni akar (jó, mert kiváncsi) , mindennel játszani akar (főleg ami mozog, ezesetben a gyerekekkel is) és mindenbe bele akar harapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!