Az az igazság a kuvaszról, hogy több is volt a családban. Az egyik megvadult, le kellett lőni, de szerintem sem egy stabil kutya, csakúgy mint a kaukázusi juhász. A kuvasz kiváló tanyára, de városban könnyen idegbeteg lehet.
2010. ápr. 12. 19:25
2/11 anonim válasza:
Azért, mert az emberek nem tájékozódnak, mielőtt megveszik és ha nem tudják nevelni, akkor persze, hogy megbolondul, megvadul. A hülye emberek pedig csak annyit látnak, hogy jaj, már megint megvadult egy kuvasz. Persze a kuvaszt nem kérdezik meg, hogy jól bántak-e vele...
2010. ápr. 12. 19:26
3/11 anonim válasza:
igen. Nekem két balesetem volt, két különböző kuvasszal. De olyanok, hogy anya vitt még régebben haza biciklin, kiugrott a kutya és letépett a bicikliről. Annyi szerencsénk volt, hogy kinn volt a gazdája. A másik olyan volt, hogy ott állt mellettem a gazdi, és úgy támad nekem a kutya, pedig rá se néztem, egy apró mozdulatot se tettem. A gazdáját se "fenyegettem". De tanyára meg remek kutyák, az biztos:)
2010. ápr. 12. 19:28
4/11 anonim válasza:
Mert a legtöbb kuvasz h_lye lesz!
De más kutya is,de valahogy a kuvaszról az emberek
95% az jut eszébeelöszőr,hogy megfog bolondulni és félni kell tőlük!
Ugyan az,mint a beaglenél a makacsság,minda 2 kutya esetében a java része a gazdán múlik és arról,hogy hoonnan veszik.Az ilyenekkel meg ne is foglalkozz,tudod
te az igazságot.(:
2010. ápr. 12. 19:28
5/11 anonim válasza:
Az emberek hulyek!Nekem tobb kuvaszom is van es semmi bajuk.Tudni kell banni veluk es feladat kell nekik.
2010. ápr. 12. 19:37
6/11 anonim válasza:
hát érdekes.Nekünk is volt kuvaszunk,mégis tök normális volt!
2010. ápr. 12. 19:39
7/11 anonim válasza:
Így van nekem is normálisak, stabilak és kiegyensúlyozottak a kuvaszaim. Vidéken családi házban élünk. Kérdezzük már meg a kuvaszokat, hogy hogyan nevelte őket a gazdája, meg mellesleg tanyán az idős bácsit is, hogy mennyit törődött a kutyájával, azon kívül, hogy belenevelte,h ogy minden közeledőt szedjen szét. Biztos lehetsz benne, hogy az esetek 95 %-ban az gazdin kéne százat verni nem a kutyán.
2010. ápr. 12. 19:41
8/11 anonim válasza:
Én nagyon szeretem a kuvaszkat! Volt is. Az a kutya egyéniség,úgy kell vele bánni. Nem szabad láncon tartani, foglalkozni kell vele sokat, le kell kötni a figyelmét. Ha nem foglakoznak vele elget, nem fárasztják, képes szökőssé válni, láncon tartva megvadulni.
Nekik nem elég, hogy kint vannak az udvaron, foglalkozni is kell vele.
2010. ápr. 12. 19:43
9/11 anonim válasza:
*kuvaszokat
2010. ápr. 12. 19:43
10/11 anonim válasza:
És pl az én kedvencem, a mudit miért nézik le? Hát a német juhászt, a beagle-t, a tacskót stb? Ugyan már! Mindenki érzkenyebb a saját kutyájára! Ez nem azt jelenti hogy most mindenhol lenézik a kuvaszt, csak találkoztál egy hülye emberrel. Szerintem nincs olyan kutyás aki kiviszi az utcára a kutyáját és még nem szóltak be neki valami miatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!