Van-e olyan kutya fajta és, hogy ha van milyen fajta ami kicsi (nem nő meg nagyra) puha világos szőrű? E
#21 Én írtam, nem olvastam el előtte a kommenteket, nem tudtam hogy kinti kutyát szeretne, elnézést.
#19 lehet hogy tapasztalatlan, de kutyát nem lehet egyik napról a másikra hazahozni, addig bőven ráér tájékozódni. Ráadásul egy szóval nem mondta, hogy csak etetni fogja, közben meg rá sem bagózik. Sőt, azt is mondta hogy minden nap vinné sétálni, amit lássuk be, a kutyatartók többsége nem tesz meg.
Ne haragudj, de nem véletlen ugrik mindenki erre a témára ilyen hevesen. Tele vannak kutyákkal a menhelyek, mert rengeteg ember felelőtlenül dönt. Rengeteg kutyának pokol az élete még családban is, szintén a felelőtlen döntések miatt.
Egy kutya 15 éves elkötelezettség és sokan nem tudják felfogni, hogy egy élő, érző lényről van szó. Ugyanolyan igényei vannak, mint nekünk embereknek. Te sem csak eszel és sétálgatsz egész nap és Te sem a kertben élsz kirakva.
Próbálj felelősen dönteni, mikor kutyatartáson gondolkozol és ha arra jutsz, hogy képes vagy helyzettől függően akár a saját igényeid elé helyezni a kutyát, akkor kezdhetsz el azon gondolkodni, hogy milyen fajta való neked. Nem csak neked vannak elvárásaid a kutyával szemben (kicsi, fehér és cuki), hanem a kutyának is veled szemben, ami fajtától függően rengeteg mindenben eltérhet az életstílusodtól. Ha pedig nem passzolnak a kutya igényei a tiétekével akkor az egész család számára egy pokol lesz a kutyatartás (igen, a kutya számára is).
Kérlek dönts jól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!