Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 hetes német juhászom van....

8 hetes német juhászom van. Lehet pár kérdése?

Figyelt kérdés

Először is bélgyulladással hoztam sajnos el, így 3 napig nem evett. Most meg csak a színtiszta húst eszi meg. Még akkor sem eszi meg ha egy kis főtt rizs van bele keverve, de mivel 3 napig infúzión volt, mert hamar legyengült, így nem merek kockáztatni. --> hogyan fog mást is megenni később?

Van egy kerti tavunk és már egyszer belement és úszott is de nem hiszem, hogy ki tudna a peremnél jönni így kiszedtem belőle, mert kicsit megijedtem, de most meg minden léptét őrizni kell. --> mit csináljunk nem fullad meg ha megint belemegy? Van valakinek tó is és kutyus is?

Valamint az állatorvos azt mondja, hogy a német juhászok hisztisek, de a miénk valahogy állandóan elégedetlenkedik, nyüszög ha nem körülötte forog a világ. Ez általános? bármilyen jótanács jól jön.

Mindíg is volt kutyánk,de most először van sajátom (most költöztünk), szerintetek túlféltem?

2016. jún. 14. 15:43
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Nincs egyedül hagyva sem a kertben sem a házban. Egy darabig nem is lesz. Igen majd ha egyedül lesz hagyva fokozatosan akkor majd be lesz csukva valahova. Eddig a fedett teraszra gondoltunk (persze nyáron), de vigyázunk rá nagyon.

Igen majd a jövőhten megyünk vissza az állatorvoshoz kontrollra és akkor majd meglátjuk, hogy teljesen jól van e és akkor majd megpróbálom mással is etetni de sajnos tényleg nem fogad el mást. Még a legdrágább konzervet sem. Csak a húst. Megszagolja és otthagyja. Tudom, hogy kell neki más is a tápanyag miatt, de nem eszi. A múltkor meg nagyon megilyesztett, hogy már infúzió kellett neki, úgyhogy megvárom míg teljesen jól lesz. A pocija még nem az igazi. Kicsit morog még és néha néha még megy neki. És még gyógyszereket is szedni kell neki még pár napig. Meg kap ilyen élőflórás cuccot a vízébe, amiben vitamin is van.

2016. jún. 14. 16:26
 12/26 A kérdező kommentje:
természetesen nem tudtuk, hogy milyen helyről lesz a kutya, mert 2 órás autóút volt és amikor odamentünk még nem látszott betegnek a kutyus és amúgy is nagyon szerettük volna úgyhogy elhoztuk. aztán másnak lett rosszabbul. aznap csak nagyon nyugodt volt elülős, de azt hittem hogy meg van szeppenve a környezetváltás miatt.
2016. jún. 14. 16:29
 13/26 anonim ***** válasza:
27%

Valószínűleg a lehető legrosszabb fajta szaporítótól hoztad. Itt már eldől, hogy felelős gazda vagy-e, vagy sem.

A kiskutya már akkor is beteg volt, mikor elhoztad. Ez szaporítóéknál gyakori, hogy fájdalomcsillapítóval, szteroiddal, nyugtatóval, bármivel elfedik a kutya betegségre utaló jeleit.

És ezen nem lehet nem kiakadni, hisz pénzzel támogattad, hogy még több beteg kutya legyen, még többet kínozzák a szukát, még több kiskutya pusztuljon el és szenvedjen! Erre nem kifogás az autóút vagy az, hogy megsajnáltad a kutyát. Te támogattad, fizetted ennek a működését!

2016. jún. 14. 17:01
 14/26 A kérdező kommentje:
Persze akkor sarkon fordulok és akkor ez a kis csöpség is elpusztul. Most sok tizezremben van ,hoyg él úgyhogy vegyél vissza. Biztos azért is én vagyok a hibás, hogy ő ezzel foglalkozik és hogy hogyan. Be lett jelentve állatvédőknek, ha olvastad volna. amúgy anyósék is így vettek kutyát és az egy normális szaporító volt semmi baja nem volt annak a kutyának.
2016. jún. 14. 17:15
 15/26 A kérdező kommentje:
+ azt hiszed ha én nem hozom el akkor más nem fogja? Úgy viszik a kiskutyákat mint a cukrot.
2016. jún. 14. 17:16
 16/26 anonim ***** válasza:
41%

Szia!

Nem akarlak bántani, de erre a kiskutyára a gatyádat is rá fogod költeni a későbbiekben. Egy nèmet juhász 120.000 forintnál kezdődik, te meg gondolom olcsóbban vetted, viszont amíg él jó esetben csak a hatszorosát fogod rákölteni. :/

Amíg nem erősödött meg kellőképpen, addig azt add neki amit szívesen elfogyaszt! Utána fokozatosan szoktasd át másfajta kajára, ha éhes lesz úgyis meg fogja enni. Nem kell megijedni, nem fog éhenhalni. :) az a lényeg, hogy ne szoktass hozzá az elejên a válogatáshoz.

A későbbiekben javaslom a barf étrendet, ami -tekintve a genetikáját és hogy honnan hoztátok-neki különösen jó lesz. Ha gondolod ebben tudok segíteni.

Nem árt most sem a kajájába vagy a szájába immunerősítőt adni, erre jó a Vetri dmg (nem olcsó) vagy az Immunovet. De lehet kapni Calopet pasztát is, ezt nálam szívesen fogyasztják.

Az enyèm is "úszott" már 8 hetesen, mi úgy oldottuk meg, hogy rögtön leszoktattuk a medencéről. Vettünk neki egy gyerekhomokozót és abba öntöttünk langyos vizet. A mai napig imádja. Megtanulta, hogy a mi medencénk nem neki van, neki van sajátja. :) viszont az úszást sosem tiltottam, nehogy megutálja a vizet, rendszeresen visszük úszni. De szerintem ti várjatok ezzel amíg jobban lesz.

Az én kutyám is hisztis volt az elején, de hamar leszoktattam róla. Eleinte csak 10-15 perceket hagytam magára, aztán elvolt egyedül órákat is. Ne figyelj oda a hisztire, ha mindig visszamész hozzá amikor nyünyög, akkor már elrontottad.

Szerintem túl fogod élni, nagyon hasonló volt az èn kutyám is. Az első fèl év "pokol" volt, de utána lett egy okos, szófogadó, imádnivaló kutyám.

Nálunk gond volt az is (nálatok is van rá esély), hogy agyilag is le kellett fárasztani. Ezért sokat játszottunk keresős játékot (valaki elbújt és meg kellett találnia vagy a játékát dugtam el), amit szintèn a mai napig nagyon élvez. Azt is játszhatjátok, hogy műanyag edényeket kiraksz és az egyik alá eldugod a játékát. Ha megtalálja akkor kap egy kocka répát. :D

Nálunk a répa vált be jutalomfalatnak, sosem adtam ilyen pedigrés sz@rokat.

Szóval kitartás,megéri!

Ha kérdésed van akkor szívesen segítek.

Üdv: egy német juhász gazdi

2016. jún. 14. 18:09
 17/26 A kérdező kommentje:
köszi szépen a hosszú választ. Igyekezni fogok. Igen utólag mindenki okos. Persze így már tudom, hogy ezzel a sok mindennel ami kellett eddig neki már törzskönyveset is vehettem volna, de hát ez van. Attól még imádom őt és ő marad. Igyekszünk jó gazdik lenni. :D Köszi még 1 x
2016. jún. 14. 18:50
 18/26 anonim ***** válasza:
62%
Szia! Szintén beteg szapis németjuhász gazdája vagyok, de ha van egy pozitívuma a dolognak, az az, hogy rengeteg mindent tanultam a kutyákról. Azt azért nem árt tudni, hogy nyolc hetesen még nagyon picike, nekünk fél évesen jött elő a baja. Két évig jártunk szinte hetente dokihoz, de túléltük, rendben vagyunk. Ha neked szerencséd van, ilyen problémátok nem lesz, de ehhez nagyon-nagyon szerencse kell, sajnos. Mindenesetre mostmár, hogy nálatok van szeressétek és törekedjetek az immunrendszerének erősítésére, kérjétek ki állatorvos tanácsát. Sajnos valószínű, hogy nem ez volt az utolsó eset. BARF etetés sokat segíthet, vagy a tényleg minőségi tápok (nem a Pedigree és bolti társai). Szocializáljátok jól, menjetek suliba, ott is rengeteg tanácsot tudnak adni, ami tapasztalat, hogy kezdőknek sose árt. Sok szerencsét a picihez!
2016. jún. 14. 19:27
 19/26 anonim ***** válasza:
41%
A BARF-ot tènyleg fontoljátok meg, mert bár az én jucim nem szapitól jött, de keményen megszívtuk az allergiával. Ez az étrend hozta helyre, sokkal egèszségesebb azóta a kutya.
2016. jún. 14. 19:38
 20/26 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek! Utána nézek a Barf étrendnek.
2016. jún. 14. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!