A csivavák mire lehetnek allergiások? Mit nem kaphatnak enni?
ilyen nincs, h külön a csivavák.
ha allergiára hajlamos, akkor előbb-utóbb sajnos úgyis kialakul nála a betegség. legyen az hal, tojás, csirke, marha.
nincs ilyen, h konkrétan ezzel a fajtával mit ne etess pl.
ahogy az embereknél sincs olyan, ha barna hajúak nem ehetnek tojást.
első vok. ha félsz egyébként, h nehogy allergiás legyen, akkor vehetsz neki hipoallergén tápot, pl. acana lamb and apple.
ezekben a tápokban egy fajta fehérje és egy fajta szénhidrát van, így minimális az esély rá, h allergiás legyen rá. ha mégis, könnyebb kiszűrni.
igaz ezek a hippoallergén tápok 1 éves kor után javasoltak, mert kevesebb bennük a fehérje(de nem írtad mennyi idős a kutyusod, így még jó is lehet:)
Nincs külön csivava allergia. Allergiára való hajlamot bármelyik kutya örökölhet, a szaporított kutyáknál, ahol nem vették figyelembe, és nem vonták ki a párosításokból az allergiára hajlamos kutyákat, ott gyakoribb.
Allergia lehet ételre, anyagra, növényre, stb.
Általában úgy veszed észre, hogy a kutyának el kezd hullani a szőre. Olyankor el kell kezdeni kipróbálgatni, hogy mi lehet az allergiát kiváltó ok.
Enni pont ugyanazokat nem eheti, mint a többi kutya: csöves csont, káposzta, bab, kukorica, borsó, gomba, hagyma, csoki, szőlő, szilva, krumpli.
Mondd el nekem, hogy miért nem ehetnek a kutyák borsót vagy hagymát vagy főleg szilvát??
Az utóbbit pl. az enyémek egyenesen a fáról szedik.
A káposztatorzsát is imádják, jó fogtisztító.
Krumplitól sem lesz semmi baja, max. nem emészti meg, pocsékolás, hogy kikakálja eredeti formában. Egyébként főve vagy sülve ugyanúgy megemészti, ahogy mi. És a bableves is finom.
Lehet, hogy a te kutyáid jó étvággyal eszik a fáról a szilvát, örülj neki. De ismerek nem egy olyan kutyát, akit szilva miatt kellett műteni, mert bélelzáródást okozott. Ez egy kicsi méretű kutyánál, lásd csivaváknál, fokozottan érvényes.
A szőlő krónikus veseelégtelenséget, sőt, halált is okozhat. Némelyiknek semmi baja tőle, más belehal. Nem tudják az okát, hogy miért csak egyes kutyáknál idéz elő súlyos betegséget.
A bab rettenetesen puffaszt, az ember se kicsiket ereget tőle. A kutyáknál a pukizás nem úgy működik, ahogy a humanoidoknál, bélelzáródást, halált okozhat. Sajnos erre is tudok példát.
A borsó és a kukorica szintén puffasztja a kutyát, illetve nem is tudja megemészteni, egyben kikakilja (többször láttam már).
Több hiteles etetési leírás és a saját tapasztalataim is alátámasztják ezeket.
A krumplit az én kutyám nagyon szereti, és meg is tudja emészteni. A rosttartalma jó béltisztító hatású (az ember is főtt krumplit eszik, a ha fosós-hányós betegsége van). De pl. a barátnőm kutyája kihányja, és a több gazditól hallottam, hogy az ő kutyájuk darabokban, emésztetlenül kakilja ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!