Mit csináljak a kóbor kutyákkal? --->
Sziasztok!
Este mindenhonnan a házamhoz jönnek a kutyák, és iszonyú zajt tudnak csapni. Nem lehet tőlük aludni!! Egyébként soha nem bántanék egy kutyát se, de azért ez már SOK!
Valakinek valami tipp, a sintéreken kívül??(azok ugyse jönnek ki)
Előre kösz a válaszokat!!
Az, hogy van egy probléma, nem azt jelenti, hogy automatikusan létezik rá megoldás is. Ez nem csak a kóbor kutyákra igaz, hanem az élet minden más területére is.
Én elhiszem, hogy téged ez baromira idegesít, de ezért nem a kutyák a hibásak, és nem is a menhely, aki nem tudja őket befogadni. Csak és kizárólag az ember a hibás, aki hagyja szaporodni a civilizált, urbanizált világban a kutyákat. Az ember(iség) pedig vállalja a tetteivel járó következményeket.
Ezt nem kifejezetten írom, mert te közvetlenül nyilván nem vagy hibás, hiszen azok a kutyák nem tőled származnak. Csak szerettem volna kicsit a dolgok mélyére világítani.
Egy másik megoldás lehet, hogy a háztól távol etetitek őket, felállítotok 1-2 kutyaházat vagy sátrat, ahova be tudnak húzódni, és akkor oda szoknak, nem a házad elé járnak koldulni meg ugatni. De a tüzelő szukák úgyis bevonzzák őket időnként a lakott területre.
Vagy azt lehet még, hogy kaviccsal teli ásványvizes palackot dobsz melléjük (nem hozzájuk!!!), ha a házad közelébe mennek, így félni fognak attól a helytől.
De ez csak tüneti kezelés, az okra az a megoldás, amit már korábban is írtam. Ivartalanítás, fényképezés, gazdi keresés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!