Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak a kóbor kutyákka...

Mit csináljak a kóbor kutyákkal? --->

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Este mindenhonnan a házamhoz jönnek a kutyák, és iszonyú zajt tudnak csapni. Nem lehet tőlük aludni!! Egyébként soha nem bántanék egy kutyát se, de azért ez már SOK!

Valakinek valami tipp, a sintéreken kívül??(azok ugyse jönnek ki)

Előre kösz a válaszokat!!

2010. ápr. 12. 14:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az, hogy van egy probléma, nem azt jelenti, hogy automatikusan létezik rá megoldás is. Ez nem csak a kóbor kutyákra igaz, hanem az élet minden más területére is.

Én elhiszem, hogy téged ez baromira idegesít, de ezért nem a kutyák a hibásak, és nem is a menhely, aki nem tudja őket befogadni. Csak és kizárólag az ember a hibás, aki hagyja szaporodni a civilizált, urbanizált világban a kutyákat. Az ember(iség) pedig vállalja a tetteivel járó következményeket.

Ezt nem kifejezetten írom, mert te közvetlenül nyilván nem vagy hibás, hiszen azok a kutyák nem tőled származnak. Csak szerettem volna kicsit a dolgok mélyére világítani.

Egy másik megoldás lehet, hogy a háztól távol etetitek őket, felállítotok 1-2 kutyaházat vagy sátrat, ahova be tudnak húzódni, és akkor oda szoknak, nem a házad elé járnak koldulni meg ugatni. De a tüzelő szukák úgyis bevonzzák őket időnként a lakott területre.

Vagy azt lehet még, hogy kaviccsal teli ásványvizes palackot dobsz melléjük (nem hozzájuk!!!), ha a házad közelébe mennek, így félni fognak attól a helytől.

De ez csak tüneti kezelés, az okra az a megoldás, amit már korábban is írtam. Ivartalanítás, fényképezés, gazdi keresés.

2010. ápr. 13. 19:00
 12/14 anonim ***** válasza:
Egy "neked" kimaradt: nem kifejezetten neked írom.
2010. ápr. 13. 19:00
 13/14 anonim ***** válasza:
próbáld meg az ultrahangos kutyariasztót, azt annyira nem szeretik. A szomszédotokban sincs tüzelő szuka ? mert ennek csak van valami oka, hogy ott randaliroznak.
2010. ápr. 14. 09:40
 14/14 anonim ***** válasza:
Kedves 04-12 15:24 : A mi környékünkön, igenis nagyon jók a menhelyek, nincs teltház, foglalkoznak a kutyusokkal (énis önkéntes vagyok, szóval tudom.) , rendesen etetik Őket meg minden. Szóval én nem bemutatom a menhelyeket, de nem minden menhely olyan roosz mint ahogy te gondolod!
2010. ápr. 26. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!