Hogyan szoktassam szobatisztaságra 9 hetes westie kisfiúmat?
szia!
szerintem azt figyeld,hogy hová pisil és oda a pelust(egy elég)Majd ha már megtanulta,hogy oda végzi a dolgát,akkor szépen közelítsd a bejárati ajtó felé(mindig rakd arrébb)
Az lesz a királyság,ha már a lakáson kívül lesz a pelus,ott végzi a dolgát és ki is akar menni.
(az almot azért nem nagyon javaslom,mert mi is csináltunk a miénknek,de hiába volt ott,csak néha mikor eszébe jutott akko használta,és a rendes szobatisztasággal is voltak problémái míg benn volt az alom...azóta mióta kidobtam szépen jelez,ha mennie kell.)
szia!
az almot felejtsd el.
lehet a pelus nem túl jó neki, az én westie met újságpapírral hihetetlenül hamar megtanítottam a dolgokra.
szerintem ne rakj 2 helyre is pelenkát, elég csak egy, ne zavarodjon össze, h mit vársz tőle.
mikor pisil, mondd közben h pisil, ügyes, jó fiú, mindenképp, és a kaksit is, mert ha már viheted le, és nem akar csinálni semmit, akkor ugyanúgy mondhatod h pisi/kaki, és érteni fogja mit vársz el tőle.
szerintem nem baj, ha az erkélynél lenne az az egy pelus, hisz ott érzi azt, h majdnem kint van a lakásból. neki most az a kijárat, majd ha már viheted le, hamar megtanulja h mi, hol és merre:)
attól, h nem a bejárati ajtónál marad a pelenka, még szobatiszta lesz hamar.
amint pelusra pisil, dicsérd meg, mi volt h tapsoltunk is neki, rövid időn belül nagy játék közben is kifutizott, pisilt és visszarohant játszani:)
sok sikert!
szia =)
nekem is westie-m van de kislány =)
én ugy tanitottam meg hogy ujságpapírt raktam le egy helyre és amikor láttam h wc-zni készül rászóltam és van amikor tudta h a papírra kell menni.
mostmár nagyon ügyes és a ujságpapírra végzi dolgát.. =)
sok sikert =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!