Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam szobatisztas...

Hogyan szoktassam szobatisztaságra 9 hetes westie kisfiúmat?

Figyelt kérdés
9 hetes westie kisfiúm van. Panelban lakunk. Ez a harmadik napja nálunk. Raktunk le a bejárati ajtó közelébe kutyapelust. Felitattuk vele a pisijét, hogy érezze rajta, de még mindig a szobába végzi el a kis és nagydolgát is. Felmostam már, de úgy tűnik még mindig érzi, mert még mindig az erkélyajtó közelébe jár. Most raktam le neki oda is egy kutyapelust. Reggelre már az erkélynél lévő kutyapelusra piszkított. A kérdésem az, hogy ez normális hogy 2 helyen van pelusa, vagy próbáljam csak egy helyre szoktatni? Folyamatosan figyelem, hogy mikor keresi a helyet, de ahogy roggyant le, már jön is a pisi. Ha rohanok vele ki, akkor az egész lakás pisis lesz. Mit tegyek?
2010. ápr. 12. 08:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem csinálj neki almot,és azt tedd oda ahova szeretnéd,hogy piszkitson.....ne takarítsd kb.csak 2 naponta...ahova meg odapiszkit véletlenül azt azonnal szedd fel.Így rájön a kiskutyid a "RENDRE"!!Sok síkert!
2010. ápr. 12. 08:39
 2/7 anonim ***** válasza:

szia!

szerintem azt figyeld,hogy hová pisil és oda a pelust(egy elég)Majd ha már megtanulta,hogy oda végzi a dolgát,akkor szépen közelítsd a bejárati ajtó felé(mindig rakd arrébb)

Az lesz a királyság,ha már a lakáson kívül lesz a pelus,ott végzi a dolgát és ki is akar menni.

(az almot azért nem nagyon javaslom,mert mi is csináltunk a miénknek,de hiába volt ott,csak néha mikor eszébe jutott akko használta,és a rendes szobatisztasággal is voltak problémái míg benn volt az alom...azóta mióta kidobtam szépen jelez,ha mennie kell.)

2010. ápr. 12. 08:52
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

szia!

az almot felejtsd el.

lehet a pelus nem túl jó neki, az én westie met újságpapírral hihetetlenül hamar megtanítottam a dolgokra.

szerintem ne rakj 2 helyre is pelenkát, elég csak egy, ne zavarodjon össze, h mit vársz tőle.

mikor pisil, mondd közben h pisil, ügyes, jó fiú, mindenképp, és a kaksit is, mert ha már viheted le, és nem akar csinálni semmit, akkor ugyanúgy mondhatod h pisi/kaki, és érteni fogja mit vársz el tőle.

szerintem nem baj, ha az erkélynél lenne az az egy pelus, hisz ott érzi azt, h majdnem kint van a lakásból. neki most az a kijárat, majd ha már viheted le, hamar megtanulja h mi, hol és merre:)

attól, h nem a bejárati ajtónál marad a pelenka, még szobatiszta lesz hamar.

amint pelusra pisil, dicsérd meg, mi volt h tapsoltunk is neki, rövid időn belül nagy játék közben is kifutizott, pisilt és visszarohant játszani:)

sok sikert!

2010. ápr. 12. 09:08
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Mi a rák, az, hogy "westie kisfiú"? Esetleg westie kan kölyökkutya? Bocs, de kisfiú szóra a legtöbb embernek az embergyerek jön le. Ne használd ezt a szót kutyára, mi sem mondjuk, hogy emberkölyök vagy emberutód.
2010. ápr. 14. 12:23
 5/7 anonim ***** válasza:

szia =)

nekem is westie-m van de kislány =)

én ugy tanitottam meg hogy ujságpapírt raktam le egy helyre és amikor láttam h wc-zni készül rászóltam és van amikor tudta h a papírra kell menni.

mostmár nagyon ügyes és a ujságpapírra végzi dolgát.. =)

sok sikert =)

2010. ápr. 14. 13:45
 6/7 anonim ***** válasza:
63%
Te a kisfiadra kutyapelenkát adsz?
2010. ápr. 14. 14:58
 7/7 anonim ***** válasza:
Alvás, evés, ivás, játszás után azonnal vidd a pelusra.Próbáld helyhez szoktató cseppel, akkor cseppents a pelusra, ha ráraktad. Csak 1 pelust használj és inkább oda rakd ahová gyakran végzi a dolgát, később, ha megtanulta, hogy a pelusra kel csinálnia, napról-napra vidd közelebb arra a helyre ahová szeretnéd, hogy csinálja, mert ténylegesen szobatiszta csak 6-7 hónaposan lesz. Ha rá pisil/kakil dicsérd agyon!!! Ha máshova pisil/kakil, minél töményebb ecetes vízzel mosd fel.
2010. ápr. 15. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!