Másnak is ilyen félős a Vizslája?
Van egy 3 éves kan Magyar vizslám. Fél a fűnyírótól, a víztől, a locsolótól, a seprőtől meg egy csomó mindentől. Nem tudom mitől lehet ez, de már kiskora óta menekül a fűnyíró elől.
Nem tudom van-e köze ahhoz, hogy kiskorában volt valami probléma az idegrendszerével. Majdnem meg is halt, de szerencsére megmaradt :) 2 testvére belehalt. Első alomból van. Nektek nem félős? Mitől lehet ez?
az én goldenem mindig fut a fűnyíró után:) imádja
de sztem ez nem gond h a tied kicsit félősebb
16:49
Ha a te kutyád fél valamitől akkor az már rosszul van nevelve? Miből gondolod, hogy rosszul nevelte?
Amúgy szerintem van hozzá köze. Nincs valami rossz emléke a fűnyíróval vagy valami mással kapcsolatban?
Nem mindent a falkavezérséggel magyarázzunk már.....de tényleg!
Nekem vizsláim vannak, nem jellemző a fajtára ez a félősség, sőt szilveszterkor még a tüzijátéktól sem félnek.
Valószínűleg ideggyenge lehet a kutyus, de ez következetes munkával, türelemmel fejleszthető. Gondolom nem tenyésztőtől van, mert ott a szülők munkakutyák általában, ilyen szinte kizárt. De ez már mindegy is.
ha nem érte rossz tapasztalat a felsorolt tárgyakkal akkor csak arról lehet szó hogy egy labilisabb idegrendszerű kutyusod van (ami lehet a betegség következménye is), esetleg hiányos szocializációval párosulva.
Az én vizsim nem félős szerencsére.
Enyém csak akkor vonul el ha locsolok :D Attól vmiért fél (1éves)
Biztos az az idegrendszeri dolog az oka... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!