A kutyám megevett ilyen kalász szerű gazt, azóta néha furán köhécsel. Hogy tudnék neki segíteni?
Néhány napja már kiszedtem a szájából, akkor kiszedtem az összeset a kertben is, de nyilván nőtt megint, vagy talált, mert elég nagy a kert. Reggel a vizében találtam két ilyen kalász szerűséget, és reggel óta olyasmi hangot ad ki néha, mint az ember, amikor krákog, mert a torkán akadt valami. Már evett, ivott azóta, de még mindig köhécsel néha. Hiába próbáltam belenézni a szájába, már annyira lent lehet, hogy nem látom?
Le fog majd menni rendesen, vagy ki tudja majd hányni? Nem tudom, hogyan segítsek neki.
Hogy van a kutyád?
Esetleg kérdezd meg itt - esténként szokott válaszolni a doki - hátha szakszerű választ kaphatsz.
Ez toklász lesz, ami sajnos befúródik a kutya bőrébe, ez esetben a szájába (illetve, ha nem látod, akkor nyelőcsövébe, légcsövébe, tüdejébe), és onnan magától ki nem jön, hanem begyullad. Lehet, hogy műteni kell. Állatorvos bódításban meg tudja nézni, milyen mélyre ment, és ki tudja venni.
Vidd orvoshoz.
Toklász lesz az.
Azt bizony nem lehet csak úgy kiszedni, ha rossz helyre fúródott be, begyulladhat. Orvoshoz vidd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!