Igaz az, hogy az idei TopMancs táborba már csak olyan
kutyák mehetnek akiknek van valami vizsgájuk?
2010. ápr. 11. 13:01
2/12 A kérdező kommentje:
És ez idén miért van így? Van valahol infó fent a neten erről? Mert ezt is úgy hallottam csak, de nem találtam sehol a neten.
2010. ápr. 11. 16:50
4/12 A kérdező kommentje:
Csak, hogy ott nem tudom hol van kiírva, mivel én sehol nem találtam rajta semmit.
Azért hogy egységes legyen a szint Amikor én voltam akkor a versenykutyától a kerti házőrzőig minden volt és alig haladtunk, mert senki nem tudta melyik csoportba álljon, káosz volt stb. Viszont azt gáznak tartom hogy sok elvileg kutyaiskolás, vizsgás kutya olyan engedetlen volt mint a bűn...
2010. ápr. 11. 19:40
6/12 A kérdező kommentje:
Speciel én elszerettem volna menni, kiképzett kutyám van olyan szinten, hogy engedlmességi vizsgát is megcsinálnánk, csak sajna nálunk itt az országban nem tudom megcsinálni, mert egyszerűen akkor vannak vizsgák amikor én nem érek rá.
Akkora hülyeségnek tartom, hogy csak az mehet, akinek van valami oklevele erről..Nekem specielnincs, de a kutyám olyan szinten van, hogy bármikor megtrudom vele csinálni ezt a vizsgát...Csak felesleges, mert nekem családi kutya, nem szaporítom, tehát felesleges..pont elég nekem, ha nekem mindent megcsinál, és engedelmeskedik...amugy ugysem lesz annyi jelentkező, már most mondom....mert szereintem akinek ilyen vizsgája van az nem hiszem hogy vinné oda...na miind1..hülyén van megcsinálva
2010. ápr. 21. 10:34
Mi magunknak szervezünk tábort, aki nem foglalkozik valamilyen szinten a kutyájával nem olyan mániákus, hogy elmenjen egy táborba. Vizsgáink nincsenek, ill. csak pípron nincsenek.
2010. ápr. 21. 10:35
10:34
Teljesen egyetértek veled, én is bármikor le tudnám tenni vele ü4-ig minimum a vizsgákat, de se időm, se kedvem, se lelkienergiám, se pénzem nincs erre a bürökratikus procedúrára. Egyesek, meg az okleveleik lobogtatásával vágnak föl, és messze nem olyan fegyelmezett és jól nevelt a kutyájuk, mint az enyém.
2010. ápr. 21. 10:38
Én voltam egy táborukban annak idején és munkavizsgás kutyákkal volt a legtöbb baj, az én nemmunkavizsgás kutyám meg fantasztikusan viselkedett és nemcsak szerintem.
Agilityben is jó csapatba kerültünk, öv-ben is megoldották a foglalkoztatást, úgyis egyénileg mennek körbe a kutyákhoz csibészelni, szval fura hogy ezt bevezették.
Ráadásul eredetileg a tábor célja az etológiai tesztekhez alanyok toborzása, szval nem értem minek ez a szűrő.
Amúgy a kérezőnek: kattints oda a linkelt oldalon h Top Mancs Kutyaetológia Tábor 2010, utána Információk vagy mi volt( nem a jelentkezési lap hanem a másik). Azt írják engedelmesvizsga és vmilyen sportról igazolás h aktívan részt vesz(agility, frizbi, K9...) vagy terápiás kutya igazolvány.
2010. ápr. 21. 10:48
További kérdések: