Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hosszú, dús, dupla szőrzetű...

Hosszú, dús, dupla szőrzetű kutyádhoz milyen fésűt, kefét használsz?

Figyelt kérdés
ma 13:07
 1/8 A kérdező kommentje:

Ez az első kefénk, 3 éves:

[link]

De egyszerűen kicsi, belefullad a kutyám bundájába.

ma 13:08
 2/8 anonim ***** válasza:

Hosszú szőrű németjuhásznak én ezt:

[link]

Van ilyenből kétsoros is.

ma 13:12
 3/8 A kérdező kommentje:

Ilyet én csak bontáshoz használok:

[link]

ma 13:17
 4/8 anonim ***** válasza:

Több féle kell, fésülni nem lesz elég. Más más részekre, más gondozás kell.

A mancsoknál pl ki kell nyírni a bundát, hogy ne tapadjon bele minden.

[link]

Egy ilyen, amivel biztonságosan ki lehet vágni a nemezes részeket, pl hónaljban, hason, fülnél.

[link]

Aztán vedlésnél valami ilyesmit:

[link]

[link]

[link]

De hogy milyen, azt majd úgyis meglátod, mert még két egyazon fajta kutya is mást-mást preferál, az egyiknek ami bejön, azt a másik utálja.

Aztán vedlésnél érdemes levegővel kifújatni meg vízsugárral kimosatni a szőrt. Ilyenkor tényleg kijön a kutyából még egy kutya, ezt hagyd meg a kutyakozmetikusnak, mert iszonyatos koszt csinál.

ma 13:24
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi.

Nekem eddig elég volt ez a 2 típus amiket linkeltem, csak a kefe helyett keresek valami nagyobb, hosszabb sörtéjű darabot.

Próbálkoztam eggyel a Fressnapfból, ovális, 2in1, de bogyós a fogak vége, nagyon nem jött be.

ma 13:35
 6/8 anonim ***** válasza:
És milyen kutya? Mekkora?
ma 16:02
 7/8 A kérdező kommentje:
Pomerániai törpespitz.
ma 16:04
 8/8 anonim ***** válasza:
A forgótüskés tényleg nagyon jó, nem tépi ki a szőrét mint sok más, csak tényleg az elhaltat, soksok aljszőrt főleg, és fésül is. Nekünk 2 soros van.
ma 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!