Tapasztalt dobermann tartok segitsegitenetek?!
Eleinte azt a tápot add, amit a tenyésztőnél evett, és fokozatos keverd az új táppal, egyre növelve az új mennyiségét.
Az Acana jó táp, a Farmina-t nem ismerem, de gondolom az is prémium táp
Táplálékkiegészítőket én nem adtam, és anno RC-vel etettem, mert akkoriban azzal etetett a tenyésztő is, és tőle vettem tenyésztői áron.
Ahogy az első írja. Ne adj neki más tápot az elején, mert hasmenése lehet. Így is megviseli majd a környezet változás. Csak lassan és fokozatosan szoktasd át.
Táp mellé nem igazán szoktak ajánlani táplálék kiegészítőt, mert a tápban, ha jó, minden benne van. Max. sima zöld kagylót az ízületek védelméért. A nagy testű kölyök kutyáknál a gyors növekedés megterheli a csontokat. Bár a dobermann nem kimondottan nagy testű, de ártani nem árt.
Az Acana ha bevalt a tenyesztonel akkor szerintem azzal etesd aztan majd ha nagyobb lessz valthatsz tapot de folosleges lessz mert az Acana jo minoseg dobinak(mikor nekem dobermann volt akkor meg nm lehetett tapot kapni nalunk semmilyent es nyers hussal etettunk:) )
K-9 Complete Growth mindenkepp add neki,a menyiseg fel van tuntetve a dobozon,nekem a doki azt ajanlotta a mostani kutyamnak,hogy minden nap adjam meddig elfogy a doboz tartalma(120drb) aztan ket het szunet utan meg egy doboz,ez igy a dobinak is mehet.
Nagyon jo kutya a dobermann amugy,egyik kedvencem csak sajnos kinti-benti tartast igenyel,nem nagyon birja a telet kint ezert inkabb lemondtam rola...
A farokvágást 7 napos korig lehet megejteni, a fülvágást pedig 6-8 hetes kortól 3-3,5 hónapos korig ajánlott.
Annyiból fontold meg, hogy most már sajnos versenyeken is egyre kevésbé, egyre kevesebb országban engedélyezik a kupírozott kutyákkal való jelentkezést.
Kerdezd meg az allatorvosodat a fullel kapcsolatban,hogy mikor ajanlja.
Erdeklodj utana amugy,hogy hol vagjak szepen mert el tudjak bacni es akkor csunya. Mindenkepp vagasd le mert annelkul nagyon hujen nez ki.
Amugy en is Romaniabol vagyok ;)
Én a dobermannt jobb szeretem a klasszikus kinézetében, vágott farokkal és füllel, amilyennek kitalálták a fajtát. Épp ezért nagy marhaságnak tartom ezt az irányt. De a szép dobi füllel, farokkal is szép, a jelleme is ugyan olyan marad.
Itt ne csak a kiállításban gondolkodj. Bármilyen sportban, munkában, de még utazásban is gátolhat a vágás. Mert sajnos vannak olyan országok, ahova nem is engedik be a vágott fülű kutyákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!