Ivartalanítás után agresszívabb a kutya?
Kérlek segítsetek!
Hónap elején ivartalanítottuk 1 éves lány kutyámat, de azóta morog a fiu kutyára ok nélkül, ugatja napközbe jol elvannak, játszanak, de vannak pillanatai amikor ilyeneket csinál, ez késöbb jobb lesz, vagy mostmár ilyen agressziv marad?
A fiu kutya meg csak áll és néz.
Tippre nem az ivartalanitas a gond altalaban attol le szoktak nyugodni, hanem az elso tuzeles alatt tul sok tolakodo/eroszakos himmel talalkoztak, es ez maradt meg bennuk. Kb olyan mint mikor bantja a kutyat mondjuk egy no es utana a legtobb novel szemben akit nem ismer felelembol szuletett agressziot mutat feleje.
A mi kornyekunkon is van egy vizsla azt halalba szekaltak bar mar oreg, de egy eletre megutalta a himeket,ami szamomra dobbenet, de mig a csajokkal elvan, addig ha him van ott kategorikusan neki akar ugrani.
Mondom ez csak egy elkepzeles, a teljes helyzetet nem ismerem.
Hát nem tudom 3-as, az én szukáim tüzelés alatt sose találkoztak egyetlen egy kannal sem, és mégis azt csinálják, mint a kérdező kutyája.
Az egyik szukánk 5, a másik 4 évesen lett ivartalanítva. A kan pedig még csak májusban lett 1 éves, kb. 1 hónappal előtte ivartalaníttattuk.
Ezert is irtam ,hogy egy elkepzeles mivel nem ismerem a korulmenyeket. A kornyezetemben volt hasonlo eset annak velhetoen ez volt az oka, hogy a him kutyak halalba szekaltak.
#4: Mar bocs, persze igazad van, de a kerdeshez semmi koze. Attol nem lesz agresziv az ellentetes nemmel a kutya, mert aggodtak erte es elkenyeztettek. Termeszetesen boven vezethet mas tipusu magatartas problemakohoz, de ehhez szerintem pont nincs koze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!