Ti nektek mit jelent az, hogy "aktív kutya"?
Csak érdekelne a véleményetek.
Például egy olyan kutya aki reggel 1 órát van sétáltatva.Délután fél órát.Este meg másfél óra rohangálás,labdázás,tanulás,klikkerezés.
Heti egyszer/kétszer agilityre jár.
Hétvégente 8-10 kilométereket túrázik.
Ha kell pihen nem rombol,de ha kell egész nap rohangál.
Szóval kibírja szerintem 1 2 napig is foglalkozás nékül,(bár inkább ne említsük meg,hogy a következő pár napokban,mennyit kell majd vele futni :DDD )
Egy ilyen kutya aktív kutyának számít? Vagy átlagosan a kutyák többségének ennyi a mozgásigénye?
most nem kifejezetten egy fajtáról beszélek,úgy átlagosan nézve.Persze tudom hogy nem egyenlő egy border egy mopsszal.
Nekunk szinte ugyanez a program, leszamitva mi nem agilityzunk vele, cserebe 2x annyit turazunk (o meg valoszinu ennek a tobbszoroset), es elnezve a legtobb kutyatartot hozzajuk kepest ez egy igen aktiv "tevekenyseg-csomag" szerintem.
Az meg megint mas, hogy egy-egy kutyanak milyen a mozgas igenye meg almon belul is vannak elteresek, nem hogy fajtan belul vagy fajon belul. Sajnos az emberek jo resze nem mozgatja a kutyajat nem veletlenul van ennyi idegbeteg, bojler alaku, tombolo+neveletlen kutya.:(
köszi a választ:)
hát igen sajna nálunk is látni juhászkutyákat akik egész életukben ki vannak csapva a kertbe..://
Meg a flexin sétáltatott idegbeteg csivavák,akik megtamadjak az enyémet...
Megkérdezhetem,hogy a tied mennyi idős és milyen fajta?
Szia!
Én a saját kutyámat aktívnak mondom, bár kertes házban lakunk, szóval nem 3x járunk naponta sétálni, csak 1x, de az 2-2,5 órás, erdőben-mezőn is, más kutyákkal, közben tanulunk is, látszólag elfárad, hazaérünk még ott is játszunk, aztán alszik.
Felébred nem sokra rá, de ugyanazt a távot meg tudná tenni, így ő tényleg fáradhatatlan:D
Kibírja 1-2 napig ha nem megyünk sétálni, de akkor is kell vele játszani, különben ás, vagy ugat éjjel is, szóval nem sűrűn hagyunk ki sétát.
Mi frizbizünk, agility-t még nem próbáltuk.
Igazából elég sok kutyáról "ki sem derül", hogy mekkora a mozgásigénye, mert vagy flexin mennek naponta pár kört, vagy a kertben vannak csak tartva, aztán nem tudnak mit csinálni.
Aki ilyen foglalkozást kap, amit írtál, az már szerintem tökéletes, aktív életmódba passzoló aktív kutya:D
1#
Nembaj ugy jo ahogy van..:)
Az en kutyam is dominans es fel az idegen emberektol..(kiskoraban bantalmaztak)..csak o inkabb kisebb-kozep testu
2# koszonom a valaszod.
Igen sajnos a legtobb helyen ki sem derul..a kutya csak a riasztot helyettesiti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!