Szeretnék egy malinois-t, de nincs túl sok időm (reggel 1/4 óra, délután 2 óra) A délutánt viszont itthon terepfutással töltöm úgyhogy a mozgás talán meg lenne, és valaki mindig van otthon. Szerintetek bevállalhatok egy ilyen aktív kutyát?
Inkább ne. Sajnos nagyon energiaigényes, és foglalkozás igényes kutya. Nem elég lefárasztani testileg (a napi 3-4 óra minimum), hanem agyilag is le kell a feladatokkal.
Nekem is nagyon tetszenek a Malik, de jelenleg nem tehetem meg, hogy ilyen fajtát vegyek magamhoz.
Nem.
Kezdjük ott, hogy minek neked mali, ha nem akarod kihasználni a képességeit? Ez kb. olyan, mint Ferrarit vennél csak azért, hogy kéthetente lemenj vele a Balatonra. Csak mondjuk a Ferrari nem fog begolyózni a kevés melótól, a mali meg igen :)
Köszi a válaszokat
Igazából csak azért akartam Malit mert kissé veszélyes környéken vagyunk és azt hallottam róla, hogy jól bírja a futást és jól véd.
Mali helyett mit tudnátok ajánlani?
A mali a 25 kilójával mint védőkutya? Ne tévesszen meg, hogy a TEKesek használják, célzott képzés nélkül azért nem egy különösebben harcképes állat, különösen nem közelharcban. Ha ráengeded valakire messziről, és lendületből elkaszálja, akkor tök jól működik, de nem egy gladiátor.
Hordj magaddal gázspray-t futáshoz, ha csak annyi a bajod, hogy sok a rosszarcú ember, ezért tök felesleges kutyát tartanod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!