Erősebb kőtődést szeretnék kialakítani a kutyámmal, van valami ötletetek, hogyan lehetne? Mit csináljak, hogy jobban kötődjön? Próbáltam a kézből etetést részben segít.
Kutyaiskola, nevelés, tanítás, sportolás - ettől lesz erős a kötődés, nem a zabáltatástól. Ha azt akarod, hogy kajaautomatának nézzen a kutya, akkor csináld azzal nyugodtan, egyébként meg felejtsd el, egyen tálból. Kézből jutifalatot kapjon, amikor tanítod.
A fürdetéshez meg "egyéb dolgokhoz" meg hozzá kell szoktatni rendesen - ha egyedül nem megy, ehhez is lehet szekember segítségét kérni, nem egy bonyolult probléma, csak nyilván nem megy a megoldása, ha nem tudod, hogyan csináld.
Nem a kötődéssel van a baj, szerintem csak simán sz.rik rád és nem tisztel. A kèzből etetés (felesleges jutalmazás) teljesen felesleges és nem segít.
Játsszatok, tanítsd, sétáljatok stb.
Ja és szerintem a fürdetés közbeni nyugtatást sem nyugtatásnak éli meg, valószínűleg "dícsérettel"erősíted meg benne a félelmet a fürdés miatt.
Ez olyan mint amikor a kutya fél és ugat a viharban, Mari néni meg kimegy megsimogatni és ezzel el is érte, hogy a kutyája mindig ugatni fog a viharban.
A kutya ahhoz "kötődik", akit tisztel. Legyél vele határozottabb, taníts meg neki dolgokat, amit követelj is meg tőle. Menjetek sokat sétálni, kirándulni együtt.
Ha fél valamitől, a legrosszabb, hogy ha nyugtatgatod. Ezt ő dicséretnek veszi, magyarul rádicsérsz arra, hogy fél.
Ilyenkor legyél vele nyugodt, de határozott, de nem kell tutujgatni.
Fürdetni amúgy is minél ritkábban szabad.
Kézből etetni nem kell, csak jutalmazásképpen, ha szót fogadott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!