Ha már nem tudom tovább ellátni kutyámat, kihez forduljak?
Költözés? Szeretett? 1 éves? Viccelsz-bolondozol?
Előre gondolkodni nem szokás? Nem azért ember az ember, mert előrelátó? És felelősségteljes?
Nem, nem tudod, nem akarod megoldani... nem ugyanaz. A menhelyek nem arra vannak, hogy a megunt kutyák gazdáit tehermentesítsék. Ezernyi rosszabb sorsú kutya van náluk és nem 100%-on működnek, hanem 200%. Amit legálisan tehetsz, hogy tartod amíg gazdát nem találsz neki, elkezded hirdetni, vagy beadod egy gyepmesteri telepre, ahol elaltathatják. De azt ne mondd, hogy szeretett, mert akit szeretünk, azt nem hagyjuk cserben.
keress neki szerető gazdát! neten hirdesd és olyannak add oda aki tényleg normális, rendes kajákat adna neki, nem lenne megkötve, sétáltatnák stb..
neked meg annyit tudok tanácsolni,hogy a büdös életbe ne tarts több állatot. ha 1 év után nem tudod megtartani, akkor nem való neked állat. max egy hörcsög ami 1-2 évig él csak. de nem egy kutya,ami akár két évtizedig..amúgy sosem értettem,hogy hova költözöl,hogy nem tudod magaddal vinni?
Utolsó: Neked meg mi bajod van??? Ad.1 hemzseg az érvelési hibáktól az egész amit írsz, az elején még kő gazdag vagyok, aztán meg koldus szegény :DDD ad.2 adódhat olyan élethelyzet amikor lemondok/lemondasz a gyerekem/dről?
Nem vagyok se gazdag, se tökéletes, se az általad felsoroltak, csak van egy olyan értékrendem, amibe nem fér bele egy kutya elajándékozása _mondvacsinált_ indokokkal. Nem élek se vajaskenyéren, se kaviron azért mert kutyám van, jah meg gyerekem is van :D Normálisan élünk, családként. Ha ez neked böki a csőrödet, hogy létezik ilyen, az a Te egyéni szocproblémád. Az nem az én bajom és nem az én hibám.
Az meg hogy valaki nem tud felelősséget vállalni egy állatért, akinek 1 éve sem "megígérte" (azzal hogy magához vette az én szememben ezt tette) hogy gondoskodik róla, majd amikor már kényelmetlen, nehézkesebb, akkor lepasszolja. Ez minden csak nem felelősségteljes. És ha ennek még egy gyerek is tanúja, akkor meg csak gratulálni tudok, mert csodaszép példás viselkedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!