Hogyan érhetném el hogy a kutyám NE szeresse a gyerkeket?
Figyelj, te vagy a gazdi, a te dolgod, hogy "vakkants rájuk", hogy kezeld a szituációt. Onnantól kezdve, hogy "ne gyertek ide, mert fél", egészen odáig, hogy "nézd csak, itt szereti, ha simogatják" beleértve azt is, hogy "mindig meg kell kérdezni, hogy meg szabad-e simogatni a kutyust, mert nem mindegyik kutyus barátságos".
A normálisabb szülőket, nagyszülőket a kommunikációjukról tudod kiszúrni. Lehajolnak a gyerekhez, átveszik még 1x hogy mit kell kérdezni, hogy csak akkor mehet oda, ha a gazdi is megengedi stb.
Másrészt én nem tartom jó ötletnek a viszolygásod miatt kihagyni a gyerekeket a kutya szocializációjából. Lebabázik az egyik rokonod / barátod, átjön a szomszéd Mari néni az unokájával, neked meg van egy félős-bizonytalan kutyád és máris kész a balhé.
(Mondom ezt én úgy, hogy egy gyerekmágnes, szocializálatlan, félős, menhelyi kutyám van, én meg az embereket úgy nagy általánosságban csak messziről és nagyon limitált létszámban, korlátozott ideig szeretem.)
Igaza van egy korábbi válaszolónak, nem jó ha a kutyád megutálja a gyerekeket, hozzád is érkezhet gyerek, és az naaagyon kellemetlen szituáció. (és amíg nálad tartózkodik a gyerek, végig bezárva kell tartani az ebet)
Szólj rá az anyukákra, hogy kérdezzenek meg előbb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!